Montafon

Piste informatie
Makkelijk: 56 km
Gemiddeld: 49 km
Moeilijk: 8 km

Montafon is een groot skigebied in Vorarlberg, de meest westelijke deelstaat van Oostenrijk. Het skigebied wordt gevormd door de skidorpjes: Gargellen, Gaschurn, Schruns, Silbertal, St. Gallenkirch, Tschagguns en Vandans. Met uw skipas kunt u gebruik maken meer dan 220 kilometer pistes op een hoogte van tussen de 650 en de 2380 meter. Het overgrote deel van de pistes zijn gemakkelijk tot gemiddeld. Toch zijn er ook voor de betere skiërs onder ons voldoende uitdaging. Hier treft u namelijk ongeveer 33 kilometer aan zwarte pistes. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de Buckelpistes of off-piste te skiën.

Onbekend maar onterecht

Ondanks de grote en variabele mogelijkheden is het skigebied Montafon tamelijk onbekend bij de Nederlandse wintersporter. Zeker als je weet dat er nog eens 100 kilometer aan langlaufloipes ligt. Daarnaast zijn er prima rodelmogelijkheden en kunnen snowboarders zich uitleven in het funpark, op de boadercross of de halfpipe.

Gezellige après-ski óf gezinnen met kinderen

In de verschillende skidorpen bevinden zich goede après-skimogelijkheden. Vooral in Schruns zijn de bars en cafés erg gezellig. Ook zijn er een aantal rustigere skidorpen, zoals bijvoorbeeld Tschagguns. Hier komen dan ook veel gezinnen met kinderen.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Er is (nog) geen actuele sneeuw informatie bekend.

Actuele weer

Dorpen

Specificaties skigebied Montafon

Afstand tot Utrecht: 849 km
Hoogte skigebied: 700 m - 2.430 m
Hoogteverschil: 900 m
Totale lengte pistes: 1215 km
Blauwe pistes: 56 km
Rode pistes: 49 km
Zwarte pistes: 8 km
Langlaufloipes: 651 km
Skischool:

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen