Saualpen Koralpen

Piste informatie
Makkelijk: 30 km
Gemiddeld: 46 km
Moeilijk: 18 km

Saualpen/Koralpen is een skigebied in de Oostenrijkse regio Karinthië. Het skigebied wordt gevormd door de vakantiedorpjes Hebalm, Klippitztörl, Koralpe en St. Stefan im Lavanttal. Deze vakantiedorpen worden door middel van zeventien liften met de pistes verbonden. In totaal bezit het skigebied ongeveer 67 kilometer aan pistes. Hiervan is het overgrote deel gemakkelijk tot gemiddeld qua niveau. Dit maakt het gebied veruit het meest geschikt voor beginnende skiërs en gezinnen met kinderen.

De gevorderde skiër of snowboarder komt vooral bij Koralpe aan hun trekken. In het snowpark, met onder meer een halfpipe, slides en jumps kunnen allerlei trucs worden uitgehaald. Ook aan de langlaufers is gedacht. Zij kunnen gebruik maken van een loipenetwerk van ongeveer achttien kilometer lang.

Na zo'n sportieve dag is het natuurlijk de hoogste tijd voor de nodige gezelligheid en een hapje en een drankje. Onderaan de pistes bevinden zich een aantal bars waar men hen tot in de late uurtjes gezellig kan maken.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Er is (nog) geen actuele sneeuw informatie bekend.

Actuele weer

Dorpen

  Specificaties skigebied Saualpen Koralpen

  Afstand tot Utrecht: 880 km
  Hoogte skigebied: 930 m - 1.834 m
  Hoogteverschil: 904 m
  Totale lengte pistes: 94 km
  Blauwe pistes: 30 km
  Rode pistes: 46 km
  Zwarte pistes: 18 km
  Langlaufloipes: 418 km
  Skischool:

  Zoeken

  Socialize

  Mis niets!

  Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

  Advertentie

  Vakantiehuizen

  Vakantiehuizen