Solden

Piste informatie
Makkelijk: 67 km
Gemiddeld: 48 km
Moeilijk: 27 km

Sölden is een wintersportgebied gelegen in het Ötztal, een groot dal, in de regio Tirol. Het skigebied rondom het levendige gelijknamige vakantiedorp Solden bevindt zich op een hoogte van tussen de 1775 en 2090 meter. Het gehele skigebied biedt ongeveer 147 kilometer aan pistes. Deze pistes zijn zeer gevarieerd in mogelijkheidsgraad, waardoor zowel beginners als gevorderden hier de nodige uitdaging vinden.

Al jaren timmert Sölden aardig aan de weg in de internationale skiwereld. Zo worden hier regelmatig prestigieuze World Cup wedstrijden gehouden. Het skigebied is de laatste decennia ook zeer gemoderniseerd. De skiliften zorgen ervoor dat alles uitstekend met elkaar in verbinding is. Tevens kan er in Sölden voor de niet-skiërs of -snowboarders worden gerodeld of geschaatst.

Sölden staat niet alleen bekend om zijn uitstekende wintersportmogelijkheden. Het is namelijk ook een heel gezellig gebied met talloze après-skigelegenheden. De feestelijkheden beginnen meestal rond een uur of drie en gaan door tot in de late uurtjes.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Er is (nog) geen actuele sneeuw informatie bekend.

Actuele weer

Dorpen

Specificaties skigebied Solden

Afstand tot Utrecht: 849 km
Hoogte skigebied: 1.350 m - 3.340 m
Hoogteverschil: 713 m
Totale lengte pistes: 419 km
Blauwe pistes: 67 km
Rode pistes: 48 km
Zwarte pistes: 27 km
Langlaufloipes: 112 km
Skischool:

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen