Stubaital

Piste informatie
Makkelijk: 21 km
Gemiddeld: 14 km
Moeilijk: 5 km

Stubaital is een skigebied in de regio Tirol. Het skigebied wordt gevormd door de vakantiedorpen: Fulpmes, Mieders, Neustift, Schonberg en Telfes. Het Stubaital bestaat uit vier skigebieden. Stubaier Gletscher, Schlick2000, Serlesbahnen und Elfer. U kunt een skipas aanschaffen, waarmee u toegang heeft tot alle vier de gebieden. Het Stubaital bevindt zich op 1000 meter. De liften brengen u naar een hoogte van maximaal 3210 meter. (Stubaier Gletscher) In totaal treft u in het Stubaital ongeveer 150 kilometer aan pistes. Stubaier Gletscher heeft 110 kilometer pistes en Elfer 10 kilometer pistes, Schlick2000 in Fulpmes heeft 25 kilometer pistes en de Serlesbahnen heeft 10 kilometer pistes.

Deze pistes zijn ook geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. Gevorderde skiërs vinden 6 spannende skiroutes op de Stubaier Gletscher en in de Schlick2000 1 lange steile skiroute. De Elfer is de huisberg van de lokale bevolking. Hier zijn de pistes erg pittig. De kinderen zijn extra welkom in het Stubaital. Tot en met 9 jaar skien de kinderen gratis.

Er zijn een heleboel andere wintersporten te beoefenen. Zo beschikt het Stubaital over een totaal van 10 rodelbanen met een totaal aan 67 kilometer, 4 rodelbanen zijn s'avonds verlicht. Langlaufers hebben de beschikking over een totaal van 130 kilometer aan loipes. Deze meeste loipes zijn onder in het dal tussen Fulpmes en Falbeson. Er bevinden zich in Mieders bovenaan de Serlesbahnen op een hoogte van 1600 tot maximaal 1800 meter in een prachtige natuurlijke omgeving 45 kilometer langlaufloipes. Er is een groot winterwandelwegennet door het gehele dal. Vele gezellige hutten zijn geopend voor een glühwein of een kaiserschmarrn. Ook zijn er wat extra faciliteiten voor snowboarders. Zij kunnen hun kunsten vertonen in het funpark op de Stubaier Gletscher, Stubai Zoo en in de Schlick2000 in de natuurgevormde halfpipe en op de boardercross.

Vakantiedorpen in skigebied Stubaital:

Fulpmes

Mieders

Neustift

Schonberg

Stubai

Stubaier Gletscher

Telfes

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Er is (nog) geen actuele sneeuw informatie bekend.

Actuele weer

Dorpen

Specificaties skigebied Stubaital

Afstand tot Utrecht: 900 km
Hoogte skigebied: 1.014 m - 3.200 m
Hoogteverschil: 2200 m
Totale lengte pistes: 206 km
Blauwe pistes: 21 km
Rode pistes: 14 km
Zwarte pistes: 5 km
Langlaufloipes: 175 km
Skischool:

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen