Villacher

Piste informatie
Makkelijk: 30 km
Gemiddeld: 46 km
Moeilijk: 18 km

Het Villacher Skigebied is gelegen rondom de grote stad Villach, in de deelstaat Karinthië. Het skigebied bestaat uit de vakantiedorpen Arnoldstein, Faaker See, Gerlitzen, Keutschach, Velden am Worthersee en Verditz. Eigenlijk bestaat Villacher uit meerdere skigebieden, maar er is toch één grote skipas voor alle gebieden beschikbaar. Wie gebruik maakt van deze zogenaamde ‘superpas', mag gebruik maken van alle pistes in het Villacher Skigebied.

In totaal beschikt het skigebied over ruim zestig kilometer aan pistes. Het overgrote deel van de pistes zijn geschikt voor de beginnende tot lichtgevorderde skiër of snowboarder. Ervaren wintersporters kunnen gebruik maken van zeven kilometer aan zwarte pistes. Het skigebied wordt verbonden door 22 skiliften, die u van 680 meter hoogte naar maximaal 1910 meter brengen.

Het Villacher Skigebied is ook een waar paradijs voor langlaufers. In totaal kunnen de wintersporters op de lange latten gebruik maken van een loipnet van meer dan 135 kilometer. Het snowboardpark, met halfpipes, spectaculaire jumps en nog veel meer is een must voor de ervaren snowboarder.

Ski bestemmingen in het Villacher Skigebied:

Arnoldstein

Faaker See

Gerlitzen

Keutschach

Velden am Worthersee

Verditz

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Er is (nog) geen actuele sneeuw informatie bekend.

Actuele weer

Dorpen

  Specificaties skigebied Villacher

  Afstand tot Utrecht: 880 km
  Hoogte skigebied: 930 m - 1.834 m
  Hoogteverschil: 904 m
  Totale lengte pistes: 94 km
  Blauwe pistes: 30 km
  Rode pistes: 46 km
  Zwarte pistes: 18 km
  Langlaufloipes: 418 km
  Skischool:

  Zoeken

  Socialize

  Mis niets!

  Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

  Advertentie

  Vakantiehuizen

  Vakantiehuizen