Wagrain - Kleinarl

Piste informatie
Makkelijk: 30 km
Gemiddeld: 22 km
Moeilijk: 2 km

Midden in het SalzburgerLand en omgeven door de bergen van de Oostenrijkse Alpen. Kristalheldere lucht, ongerepte natuur, fonkelende sneeuwlandschappen. Door de ingetogen grootte en de gemoedelijke sfeer hebben beide plaatsen hun charmante dorpskarakter weten te behouden.

Kabelbaan G-Link (nieuw)

G-LINK WAGRAIN is een kabelbaan die het dal tussen twee skibergen en het middenstation van de 'Flying Mozart'-kabelbaan met het knooppunt op het bergstation van Grafenberg Express I en het dalstation van Grafenberg Express II verbindt. Vanwege de enorme afstand die de kabelbaan in de hoogte overbrugt, meer dan twee kilometer, is een kabelbaansysteem met een draag- en een trekkabel noodzakelijk. De pendelbaan heeft twee cabines die elk plaats bieden aan 130 personen plus personeel en biedt een maximum capaciteit van 1.300 personen per uur (per richting). Het dalstation van de G-LINK ligt op 1.233 meter hoogte en het bergstation op de Grafenberg op 1.240 meter, waardoor een hoogteverschil van zeven meter bestaat, dat tijdens de ongeveer zes minuten durende rit overbrugd wordt. Wanneer de cabine vol is, hangt de kabel ongeveer 150 meter door. Twee steunen met een hoogte van ca. 35 meter worden in de buurt van de stations geplaatst. De maximale afstand tot de grond bedraagt ca. 232 meter. Het is op deze hoogte niet vereist om bergingsmaatregelen te treffen, omdat het onlangs in Oostenrijk aangepaste evacuatieplan garandeert dat de beide cabines altijd naar het betreffende station gebracht kunnen worden. Alle onderdelen van de installatie die van belang zijn voor het functioneren, worden in tweevoud en onafhankelijk van elkaar uitgevoerd.

Het Absolut Park, Het langste snowpark van Europa

Het Absolut Park op de shuttleberg in Flachauwinkl-Kleinarl heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een waar freestyle-mekka in Europa. Het totale oppervlak van het park strekt zich uit over een lengte van 1,5 km, is onderverdeeld in 4 secties en uitgerust met zeer diverse en veelzijdige 'obstacles'. Op elk niveau, van beginner tot professional, vindt iedereen in het Absolut Park alles wat het freestyle-hart begeert. Wat parkontwikkeling betreft slaat het Absolut Park weer nieuwe wegen in: de 5-baans kickerline, die zich internationaal met alle anderen kan meten, vormt een nieuwe standaard en samen met de superpipe biedt het Absolut Park een set-up op internationaal topniveau.

Een compositie in wit

Wagrain-Kleinarl behoort tot de Salzburger Sportwelt en Ski amadé, de grootste skiregio van Oostenrijk. Supermoderne liften, absolute sneeuwzekerheid, en honderden kilometer pistes. Een paradijs voor beginnende skiërs tot en met professionals. De natuur als metgezel: tijdens het langlaufen en sneeuwschoenwandelen. Langlaufen en wandeltochten. Door het besneeuwde winterlandschap glijden of op sneeuwschoenen deze prachtige witte wereld verkennen. De ruim 220 km geprepareerde loipes zijn ver buiten de regio bekend onder de liefhebbers van deze sport. Zeer populair is de tocht naar de Jägersee. Waarschijnlijk komt dat door de vele gelegenheden die uitnodigen voor een pauze met een hapje en een drankje.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Er is (nog) geen actuele sneeuw informatie bekend.

Actuele weer

Dorpen

  Specificaties skigebied Wagrain - Kleinarl

  Afstand tot Utrecht: 992 km
  Hoogte skigebied: 850 m - 2.000 m
  Hoogteverschil: 950 m
  Totale lengte pistes: 31 km
  Blauwe pistes: 30 km
  Rode pistes: 22 km
  Zwarte pistes: 2 km
  Langlaufloipes: 0 km
  Skischool:

  Google map

  Google map of Wagrain - Kleinarl

  Zoeken

  Socialize

  Mis niets!

  Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

  Advertentie

  Vakantiehuizen

  Vakantiehuizen