Graz

366 m
Inwoners 232.326
accommodaties
91 hotels in Graz via Booking.com

91 hotels

in Graz via Booking.com

Graz is de tweede stad van Oostenrijk en de hoofdstad van de deelstaat Stiermarken. Graz heeft een inwoneraantal van ongeveer 230.000 en ligt op een hoogte van 366m. Graz is gelegen aan de Mur aan de voet van de Alpen. Graz was in 2003 de culturele hoofdstad van Europa. Graz is bekend om zijn historische binnenstad, de grootste middeleeuwse binnenstad in Midden-Europa. Deze is sinds 1999 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Graz is een belangrijke industriestad (o.a. DaimlerChrysler) en een belangrijk economisch knooppunt voor de regio met onder meer vier universiteiten

Uhrturm am Schlossberg

De naam Graz is afgeleid van het Slavische Gradec, kleine burcht, die in de 8ste eeuw op de Schlossberg heeft gestaan. Het symbool van Graz is de Uhrturm am Schlossberg, een klokkentoren die dankzij zijn ligging op de Schlossberg midden in de stad in grote delen van de stad zichtbaar is. Karakteristiek is dat de functie van de grote en kleine wijzer is omgedraaid. Vanwege de centrale ligging en het hoogteverschil ten opzichte van de stad diende de toren vroeger als belangrijk signaal voor de brandweer. Branden konden vanuit de toren gemakkelijk worden ontdekt. Als de torenklokken begonnen te luiden, was dit een teken voor de brandweer om uit te rukken.

Bezienswaardigheden in Graz

Ander bezienswaardigheden: Rathaus; Haus am Leugg; Landhaus; Laandeszeughaus; Burg; Dom; Mausoleum; Franziskanerkirche; Hauptplatz; Landesmuseum Joanneum; Palais Attems; Grazer Congress; Stadpfarrkirche zum Heiligen Blut; Glockenspielplatz; Sporgasse; Sackstrasse; Acconi- Insel; Oper; Leechkirche; Schloss Eggenberg.

Robert Stolz

Graz is de geboortestad van de componist Robert Stolz. Ook filmster en gouverneur Arnold Schwarzenegger is in de buurt van Graz opgegroeid. Om die reden heette het Graz-Liebenau-Stadion, waar de clubs SK Sturm Graz en Grazer AK voetballen, van 1997 tot 2005 het Arnold Schwarzenegger-stadion. Controverse over Schwarzeneggers status als voorvechter van de doodstraf maakte hieraan een einde.

Externe links


Google map

Google map of Graz

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen