Heiligenblut

1.300 m
Inwoners 1.200
accommodaties
4 vakantiehuizen in Heiligenblut via Chalet.nu

4 vakantiehuizen

in Heiligenblut via Chalet.nu
38 hotels in Heiligenblut via Booking.com

38 hotels

in Heiligenblut via Booking.com

Heiligenblut is een dorpje gelegen in de Grossglockner Hochalpenstrasse. Heiligenblut heeft een inwoneraantal van ongeveer 1200 en is gelegen op een hoogte van 1300m. Heiligenblut heeft een oppervlakte van 193km. Heiligenblut is een gezellig vakantiedorp met prachtig uitzicht op de top van de Großglockner, die met zijn enorme hoogte overal boven uitsteekt.

Heiligenblut dankt zijn naam aan de heilige Briccius, een Deen, die als veldheer vele jaren aan het hof van de Byzantijnse keizers in Constantinopel verkeerde. In 914 werd een kapel ter ere van Briccius gesticht. Volgens de legende werd hij overvallen door een lawine. Toen de boeren in het Mölltal hem vonden, bleek hij een flesje heilig bloed van Christus bij zich te hebben. Dit flesje bloed wordt in het sacramentshuisje in het koor van de 15de-eeuwse Wallfahrtskirche St. Vinzenz bewaart en trok door de eeuwen heen vele bedevaartgangers.

De kerk van Heiligenblut is in de 15de eeuw gebouwd door monniken uit Admont. Binnen staat een hoogaltaar (1520) van Michael Pacher.


Google map

Google map of Heiligenblut

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen