Neusiedl Am See

125 m
Inwoners 5.800
accommodaties
6 hotels in Neusiedl Am See via Booking.com

6 hotels

in Neusiedl Am See via Booking.com

Neusiedl am See is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Burgenland, gelegen in het district Neusiedl am See (ND). De gemeente heeft een inwoneraantal van ongeveer 5.800 en is hiermee de grootste plaats aan het steppemeer. Neusiedl am See heeft een oppervlakte van 57,2 km2. Het ligt in het uiterste oosten van het land.

Neusiedlersee

Het Neusiedler Meer (Duits: Neusiedlersee) is naast het Balatonmeer het enige steppemeer in Europa; het ligt op de grens tussen Oostenrijk en Hongarije. Het meer wordt gekenmerkt door zijn rietkraag, zijn geringe diepte, het brakke en modderige water, en het milde en winderige klimaat. Het meer heeft een oppervlakte van 315 km2, waarvan 240 km2 op Oostenrijks en 75 km2 op Hongaars grondgebied. Het waterniveau ligt gemiddeld 115,45 meter boven dat van de Adriatische Zee. Daarmee is het Neusiedler Meer het grootste meer van Oostenrijk en tevens laagste punt van dat land. Van noord tot zuid is het meer ongeveer 36 kilometer lang en van oost naar west tussen de 6 en 12 kilometer breed. Gemiddeld is het meer ongeveer 1 meter diep, en op het diepste punt 1,8 meter.

Werelderfgoedlijst Unesco

Bij hevige regenval kan er een significante stijging en in geval van droogte een significante daling van het waterniveau optreden. In het verleden is het meer wel eens volledig drooggevallen, voor het laatst van 1864 tot 1870. De Wulka is de enige toeleverende rivier. Het meer heeft geen natuurlijke afvoer, maar sinds 1895 wordt de waterstand gereguleerd door het Einser-kanaal, dat via onder meer de Rába (Raab) afwatert op de Donau. Het meer wordt vrijwel geheel omringd door een dichte rietkraag. Door de overheersend noordwestelijke wind groeit er aan de oostoever beduidend minder riet dan aan de westoever: bij Donnerskirchen is de rietkraag tot acht kilometer breed, en Podersdorf ligt aan het enige rietvrije stuk strand van twee kilometer lengte. Tijdens de zomermaanden zijn er soms rietbranden: het droge riet is gemakkelijk ontvlambaar en door de wind op de open vlakte kan een brand zich snel uitbreiden. Het meer maakt deel uit van een grensoverschrijdend nationaal park en is sinds 2001 als cultuurlandschap opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Externe links


Google map

Google map of Neusiedl Am See

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen