Wenen

171 m
Inwoners 1.691.468
accommodaties
25 vakantiehuizen in Wenen via Chalet.nu

25 vakantiehuizen

in Wenen via Chalet.nu
1034 hotels in Wenen via Booking.com

1034 hotels

in Wenen via Booking.com

Wenen heeft een inwoneraantal van ongeveer 1.8 miljoen en is de hoofdstad van Oostenrijk, gelegen aan de Donau. Wenen is tegelijk een provincie van Oostenrijk. De hoofdstad van Oostenrijk behoort tot de wereldsteden die u eens in uw leven bezocht moet hebben. Het historische centrum van de Donaumetropool en de adembenemende buitenverblijven zijn zo goed bewaard dat de Habsburgers er nu nog moeiteloos hun weg zouden vinden. De bezoeker van Wenen bekruipt gemakkelijk het gevoel elk moment keizer Frans Jozef en zijn gevolg tegen te komen.

 © KHM mit MVK und ÖTM
Klik om te vergroten

Wien ist anders

Wenen is de stad van grandeur en nostalgie, van muziek en beeldende kunst, op het kruispunt van Oost- en West-Europa. Zoals de Oostenrijkers zelf zeggen:"Wien ist anders". Bijna zeven eeuwen lang de hoofdstad van het Habsburgse rijk en sinds 1918 die van Oostenrijk: Wenen is de historische stad bij uitstek en draagt uitgesproken sporen van de opmerkelijke rol die het door de eeuwen heen heeft gespeeld. Hoe grondig Wenen telkens opnieuw verwoest werd, tijdens de aanvallen van de Ottomanen, de napoleontische oorlogen en Tweede Wereldoorlog - keer op keer krabbelde het moedig overeind. Die drang om het prestige hoog te houden en een vooraanstaande positie in te blijven nemen, is net de belangrijkste reden waarom de meeste naar Wenen afzakken: ze komen genieten van de tekenen van een rijke en lange geschiedenis. Van de romantische, tragische en wat ouderwetse sfeer van de glorierijke dagen van weleer. Voor veel bezoekers blijft de meest fascinerende aantrekkingspool van de stad dan ook het tentoonspreiden en het in elkaar overvloeien van tegenstellingen.

 © Österreich Werbung/Mayer
Klik om te vergroten

Droombeelden

Wenen biedt ook heerlijke verrassingen: ontdek een nonchalante, verdraagzame, bijna vrolijke en zorgeloze stad, met intelligente levenskunst, groenzones en authentieke stukjes platteland. Wenen laat zich niet vangen in definities. Iedereen beleeft de stad volgens zijn eigen droombeelden, illusies en clichés en ontdekt er gegarandeerd iets anders. In ieder geval laat Wenen u nooit onverschillig en stelt het zelden teleur. De betovering wordt achteraf zelfs nog sterker: u hebt onweerstaanbare zin om terug te keren, om een indruk bevestigd te zien of om een misvatting de wereld uit te helpen. In dat stadium zult u begrijpen dat Wenen u op een zalige en slimme manier in de val heeft gelokt.


Bezienswaardigheden in Wenen

Schloss Schönbrunn

Klik om te vergroten Het Schloss Schönbrunn is de zomerresidentie van de Habsburgers, ook wel het Versailles van Oostenrijk genoemd en is met de Stephansdom...

Stephansdom

Stephansplatz 3, A-1010 Wenenkerken en kathedralen

Dierentuin Schönbrunn

Maxingstraße 13 b, A-1130 Wenen

Neues Rathaus

Rathausplatz 1, Wenen

Hundertwasserhaus

Kegelgasse 34-38, Wenen

Musea in Wenen

Museumsquartier MQ

Museumsplatz 1, Wenen

Albertina (museum) in Wenen

Albertinaplatz 1, A-1010 Wenen

Österreichische Nationalbibliothek

Josefsplatz 1, A-1015 Wenen

Technisches Museum

Mariahilfer Straße 212, A-1140 Wenen
Kunsthistorisches Museum

Kunsthistorisches Museum

Het 'Kunsthistorische' wordt tot de grote musea van de wereld gerekend. De collectie is het resultaat van de verzamelwoede van kunst, minnende Habsburgers...

Google map

Google map of Wenen

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen