Wintersport weekend in opmars

Kort genieten van een heerlijk skiweekend. Lekker er tussenuit en even sportief bezig zijn. Klinkt dat als muziek in de oren? Bij vele Nederlandse wintersport liefhebbers wel, ze gaan steeds vaker een weekend wintersporten in plaats van een hele week in de bergen. Summit Travel maakt deze verandering dagelijks mee op de werkvloer en wil de opmars van een skiweekend graag met delen.

Wat is een skiweekend precies?

De short trips zijn skivakanties die van vrijdag tot en met zondag gaan. Dit soort weekenden zijn perfect geschikt voor wintersporters die geen tot weinig tijd hebben en toch graag willen genieten van de sneeuw. Door een weekend te gaan skiën is het mogelijk om bijvoorbeeld twee keer per jaar op wintersport te gaan, dat is helemaal genieten toch? De meeste particulieren boeken een weekend wintersporten over het algemeen vrij kort van tevoren en kunnen op deze manier beter inspelen op belangrijke factoren zoals de sneeuwzekerheid. Een ander groot voordeel van een short trip is ook dat het weekend erbij zit inbegrepen en zo moeten er dus minder vrije dagen opgenomen worden.

De opmars

In de wintersportwereld worden van oudsher een vakanties geboekt die van zaterdag tot zaterdag gaan. Deze markt is zich echter langzaam aan het omzetten naar een vakantie van vrijdag tot en met zondag, een echt skiweekend. Waar voorheen bedrijven vaak gebruik maakte van dit aanbod zijn het tegenwoordig ook steeds meer particulieren die kiezen voor een weekend naar de sneeuw. Deze switch kan mede komen door het financiële plaatje. De opmars (zie afbeelding hieronder) is mede mogelijk doordat accommodatieverschaffers en luchtvaartmaatschappijen inspelen op deze veranderingen van vraag en aanbod.

Weektrip vs short trip (percentages Summit Travel)

Boekingen 2012-2013 2013-2014
Weektrip 63% 57%
Short trip 37% 43%

Waar kan je heen in een weekend?

Dat kan je helemaal zelf bepalen en hangt af van persoonlijke voorkeur. Bestemmingen die het meest geboekt worden voor een ski weekend zijn o.a gebieden in Frankrijk en Oostenrijk. Bij een skiweekend gaat het in veel gevallen om drie dagen skiën, de skigebieden hoeven dus niet heel groot te zijn kijkend naar het aantal kilometers. Ook kijken naar de kosten van een skipas is een kleiner skigebied voordeliger dan een groot skigebied. Dit scheelt natuurlijk weer in de kosten want wintersport staat immers niet te boek als voordelig.

Meer informatie: Summit Travel

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen