Bregenzer Woud (Bregenzerwald)

In het Bregenzer Woud gaan de groene pre-Alpine heuvels naadloos over in de maximaal 2.300 m hoge, imposante bergtoppen. Schaduwrijke bossen worden afgewisseld met romantische rivierdalen. Paden leiden naar verborgen bergmeren en tot aan de panoramische top van de berg.

Zomergasten die van mei tot november drie nachten of langer in het Bregenzerwald verblijven kunnen profiteren van de Bregenzerwald gastenkaart. Hiermee zijn alle openbare bussen en kabelbanen gratis en biedt het toegang tot de verschillende zwembaden.

Wandelen

Wandelen in de natuur stimuleert de gedachten. Ongeveer 2.000 km gemarkeerde wandelpaden leiden naar de mooiste plekjes en uitzichtpunten. Op de vele themaroutes vindt u meer informatie over schoonheden van de natuur of over de werken van gerenommeerde beroemdheden.

Leuk voor de hele familie

In de zomermaanden, bieden tal van plaatsen programma's voor gezinnen met kinderen. Van bezoeken aan lokale boerenbedrijven tot mooie wandeltochten en andere fysieke activiteiten.

Architectuur & kaas

Dit zijn twee belangrijke dingen die de Bregenzerwald regio te bieden heeft. De regio staat bekend om zijn perfecte mix van oude en nieuwe architectuur. Verder wordt de pittige bergkaas door velen gewaardeerd. De Bregenzerwald kaas route geeft u inzicht in de kaascultuur. Hier worden rondleidingen en proeverijen georganiseerd en zijn er het hele jaar door diverse evenementen.

Klassiek & Modern

Het culturele programma is een combinatie van klassiek en modern. Het jaarlijkse hoogtepunt is de 70 concerten en recitals van de Schubertiade Schwarzenberg in de Angelika Kauffmann Hall. Ook het Bregenz Festival is een bijzonder hoogtepunt!

Actuele weer

Er is momenteel (nog) geen weerinformatie bekend