Kleinwalsertal Oberstdorf

Kleinwalsertal is een hoog gelegen Alpen vallei in Oostenrijk. Het bestaat uit drie dorpen Riezlern, Hirschegg en Mittelberg. Het ligt op zo'n 1.100 - 1.250 meter hoog aan de noordelijke kant van de Alpen.

Wandelen

Voor wandelaars is dit een ideale omgeving. De toppen van de bergen zijn altijd dichtbij en u kunt tot 2.000m hoogte komen. Door de 8 liften die in de zomermaanden geopend zijn, komt u altijd helemaal boven. De hoogste toppen zijn de Großen Widderstein (2.536 meter), de Kanzelwand (2.058 meter) en de Hohen Ifen (2.229 meter). Er zijn veel speciale routes zoals de klim naar de Schwarzwasserhütte door het beschermde natuurgebied Alpe Melköde of de route naar de unieke botanische en geologische Gottesacker in west Oostenrijk. Ook vindt u hier de diepste kloof in centraal Europa, de Breitachklamm

Klimmen

Er zijn in deze regio 3 Via ferrata routes die u met de professionals van de Bergschule kunt ontdekken. Deze zijn geschikt voor beginners en voor gevorderden. Zo is er op de Kanzelwand berg een via ferrata voor kinderen vanaf 8 jaar die zo'n 1,5 uur duurt. Voor gevorderden is er de route door de ruige Dolomia Principale waar u zeer gevarieerde en indrukwekkende rotsformaties ziet. Deze klim is geschikt voor ervaren bergbeklimmers die geen last hebben van hoogtevrees. De toch duurt 8-10 uur.

Bent u nog niet zo ver? Dan kun je beginnen met het oefenen van je vaardigheden in de kloven van Kleinwalsertal. Abseilen, Flying Fox, natuurlijke glijbanen en watervallen wachten u daar. Leuk voor de hele familie.

Mountainbiking

In Kleinwalsertal zijn enkele uitdagende routes met wisselende hoogteverschillen omgeven door de hoge bergen. In verschillende berghutten kunnen kleine reparaties aan de fiets uitgevoerd worden. Als u te moe geworden bent, kunt u gebruik maken van de transport mogelijkheden bij de Zaferna-Lift , Heuberg-Arena en Söllereck, dit bespaard u een aantal kilometer klimmen.

Zomer sporten

Het gaat hier niet alleen maar om wandelen, klimmen of fietsen. Er zijn nog andere activeiten te ondernemen. Zo kunt u toboggan doen, vissen op de Breitach rivier, zwemmen in de verschillende binnen en buiten zwembaden. Er is een 15-holes golfbaan in het nabij gelegen Allgäu en Bregenzerwald. Met het hele gezin kunt u gaan mini-golven in Baad en kan er paard en pony gereden worden.

Actuele weer

Er is momenteel (nog) geen weerinformatie bekend