Montafon

Montafon is een vallei van 39km lang en bestaat uit 11 dorpen. Het is een populaire bestemming wat wel blijkt uit het feit dat er zo'n 20.000 bedden beschikbaar zijn in de diverse hotels, vakantiehuizen en campings. Het gebied ligt tussen de 650 en 2.030 meter boven zeeniveau en wordt omringd door bergen waarbij de hoogste top de Piz Buin (3.312 meter) is.

Voor jong en oud die een actieve vakantie willen is er genoeg te doen in de zomer: wandelen, klimmen, mountain biken, tobogganing.

Wandelen

De Montafon vallei wordt omringd door drie bergketens. Aan de noord-west zijde zijn de markante kalkrotsen van de Rätikon. Naar het zuiden, de gedeeltelijk door gletsjer bedekte Silvretta. En in het noord-oosten, de idyllische Verwall bergen. De meer dan 1.130 km gemarkeerde wandelpaden lopen heen en weer, op en neer, door weelderige weiden en bossen. Van chalet tot chalet langs Alpine boerderijen, over hoogtes en bergkammen naar de toppen van de bergen van Montafon. In de zomer zijn diverse kabelbanen geopend om u naar boven te brengen. Als u liever niet alleen loopt, organiseert de "Berg Aktiv" wandelclub van mei tot oktober tochten met verschillende moeilijkheidsgraden.

Fietsen

Alleen of met een gids kunt u hier prachtige fietstochten maken. Met een mountain bike, racefiets, elektrische fiets of een gewone stadsfiets kunt u de ruim 270km fietspaden verkennen. Er zijn makkelijke routes maar de bergen bieden ook erg uitdagende routes voor die echt wil klimmen. In de regio zijn 7 fietsverhuur locaties waar u alle soorten fietsen kunt huren.

Klimmen

Uiteraard zijn er hier genoeg mogelijkheden om te klimmen. Voor de kinderen en beginner zijn er klimmuren en 'klimtuinen' waar u zo'n 20-30 meter hoog klimt. Dit is perfect om te beginnen met klimmen. Voor gevorderden zijn er via ferrata routes met moeilijkheid variërend van A-D. Ook zijn er georganiseerde klimtochten.

Actuele weer

Er is momenteel (nog) geen weerinformatie bekend