Kamperen in Oostenrijk

Het bergachtige en natuurrijke Oostenrijk biedt veel vakantiemogelijkheden om te kamperen en u zal hier uw ideale kampeervakantie vinden. De campings zijn veelal zeer fraai en liggen verspreid over Oostenrijk in vrijwel alle provincies: Burgenland, Karinthië, Nieder-österreich, Oberösterreich, Salzburgerland Stiermarken Tirol en Vorarlberg.

Net als Nederlanders zijn Oostenrijkers ook dol op kamperen. Oostenrijk is bij uitstek een land waar u heerlijk kunt kamperen. Vanuit Nederland zijn vrijwel alle campings in Oostenrijk redelijk te bereiken. De Oostenrijkse campings behoren samen met de Duitse tot de beste campings van Europa en staan hier dan ook wel om bekend. Dit betekent dat de campings schoon, ruim van opzet en bovenal veilig zijn. Daar komt nog eens bij dat de campings over het algemeen uitstekende voorzieningen hebben, die goed te bereiken zijn. Een minpunt is echter dat sommige campings heuvelachtig zijn. Schuin slapen is natuurlijk niet altijd even fijn. Wel liggen de campings op de mooiste plekken van het land en bieden bovendien een veelzijdig pakket aan recreatiemogelijkheden in de directe omgeving. Het aanbod aan campings is zeer gevarieerd. Zo zijn er rustige kleinschalige campings, verborgen in de prachtige Oostenrijkse natuur, die vooral bestemd zijn voor rustzoekers, tegenover grote campings met een animatieteam en uitgebreide wellnessfaciliteiten. Wie zegt dat kamperen niet in luxe kan? Hier worden hele families de hele dag beziggehouden. Tevens zijn er nog doorreiscampings en zelfs naturistencampings. We kunnen dus wel stellen dat er voor een ieder wat wils is in Oostenrijk. De prijs-kwaliteitverhouding is op bijna alle campings uitstekend.

Gezelligheid en gastvrijheid staan bij Oostenrijkers hoog in het vaandel. Kampeerders worden dan ook altijd met open armen ontvangen en men zal er alles aan doen om uw vakantie zo leuk mogelijk te maken. De animatie is er om het de kinderen zo leuk mogelijk te maken. Tevens staat iedereen open om u op mooie fiets- of wandelroutes, of op andere leuke uitstapjes te wijzen. Het Oostenrijkse gevarieerde landschap zorgt ervoor dat kampeerders een veelzijdigheid aan campings voor het uitzoeken heeft. Zo biedt Oostenrijk bergen, heuvels, rivierdalen, kuststreken, velden en bossen, stadjes en steden, dorpjes en gehuchten. De kampeerder kan hier volop van genieten en zodoende genieten van een ideale kampeervakantie, ook voor kinderen. Vanuit uw tent, caravan, trekkershut of heuse chalet kunt u prachtige wandelingen en fietstochten maken.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen