Nationale parken

Nationale parken Nationalpark Neusiedler See-Seewinkel (Burgenland)

natuur, nationale parken, nationaal park neusiedlersee, oostenrijkHet Oostenrijkse Neusiedler See-Seewinkel is het enige nationale park met steppes in Midden-Europa. Vooral de vogeltrek in voor- en najaar is de verbinding van het steppemeer met zijn rietgordel, zijn zoute en nogal wisselende vochtige weiden van grote betekenis. Nationalpark Donauauen (Niederösterreich)

natuur, nationale parken, nationaal park donauen, oostenrijkDe internationale rivier de Donau, stromend of stilstaand, beïnvloedt het uitzicht langs de oever en de leefruimte van fauna en flora. Naast de betekenis als toevluchtsoord voor bedreigde dier-en plantensoorten, zijn de Donaubeemden ook uitermate geschikt als recreatiegebied.

Meer informatie: Donauauen Nationalpark Nockberge (Karinthië)

natuur, nationale parken, nationaal park nockberge, oostenrijkHet Nationalpark Nockberge bestaat uit zachte ronde bergtoppen, uit kristallen bestaande steen die "Nocken" genoemd worden en karakteriseren dit landschap in het noorden van [[Karinthie|provincies/karinthie.html]]. Het nationale park ligt tussen 1300 en 2440 meter hoogte. In het Nationalpark Nockberge zult u volledig tot rust komen.

Meer informatie:

Nationalparknockberge Nationalpark Hohe Tauern

natuur, nationale parken, nationaal park hohe tauern, oostenrijkHet Nationalpark Hohe Tauern kenmerkt zich door Oeroude wouden, zachtglooiende weilanden en ruwe gebergten en deze kenmerken het grootste beschermde gebied van Midden-Europa. Het Nationalpark Hohe Tauern strekt zich uit over de deelstaten [[Tirol|provincies/tirol.html]], Karinthië en [[Salzburgerland|provincies/salzburgerland.html]]. De bezoekers ontdekken hier indrukwekkende watervallen, de gletsjer in het hooggebergte, alsook speciale evenementen zoals hooggebergte-wandelingen en goudwassen.

Meer informatie:

Hohetauern Nationalpark Kalkalpen (Oberösterreich)

natuur, nationale parken, nationaalpark kalkalpen, oostenrijkDit natuurpark herbergt het grootste woudgebergte en langste stelsel van beken in de oostelijke Alpen. Naast water en wouden bestaat het landschap uit rotsen en almen. Hier leven onder andere edelherten, reeën, gemsen, vlinders en zeldzaam geworden diersoorten zoals de alpensalamander of de auer-en korhoen.

Meer informatie: Kalkalpen

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen