Eerste sneeuwval in Tirol

In de lager gelegen bergen in Tirol, is de afgelopen twee dagen de eerste sneeuw van het seizoen gevallen. Vanmorgen om 08.00 uur werd bij het weerstation op de Rendl, gelegen op 1.985 m hoogte in het skigebied St. Anton am Arlberg , maar liefst één meter verse sneeuw gemeten. Op de Giggijoch (2.532 m) in Sölden reikte de sneeuw vanmorgen om 07.20 uur tot 71 cm op de meetlat.

Met een flinke dosis sneeuw en goede weersverwachtingen in het vooruitzicht, zijn de pistebully’s uit de stalling gehaald. In Seefeld is de eerste loipe gespoord en kunnen langlaufers genieten van 2,5 km langlaufplezier in de klassieke en skating variant. De loipe ‘A 1’ is vanaf vandaag geopend.

Nog een meter sneeuw op komst

De verwachting is dat er tot morgenochtend nog maximaal een 100 cm verse sneeuw in de Tiroler bergen bij valt. Vanaf vrijdag neemt de neerslag af. Voor zaterdag en zondag wordt zonnig weer voorspeld en genieten langlaufers van perfecte omstandigheden in Seefeld. Het zonnige weer is ook prettig voor toeschouwers van de FIS Ski Welt Cup opening in Sölden.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen