Tweede huis in Oostenrijk is duurzame en betrouwbare investering

Breng jij graag je tijd door in de buitenlucht en houd je er van om actief bezig te zijn? Ga jij vaak naar Oostenrijk en droom je er wel eens van om een eigen huis te hebben in dit prachtige land, waar je zowel in de zomer als winter tal van buitenactiviteiten kan beoefenen? Dan is dit het moment voor jou om te investeren in een tweede woning in Oostenrijk.

Tweede huis kopen is duurzame investering

Natuurlijk is een tweede huis kopen in Oostenrijk een investering die je goed moet overwegen. De huizenprijzen in Oostenrijk zijn de afgelopen jaren fors gestegen en naar verwachting zal deze groei de komende jaren gestaag door gaan. Een aankoop van een recreatiewoning is echter een duurzame investering voor de toekomst, zeker gezien het stabiele en unieke karakter van Oostenrijk. Als je op zoek gaat naar een woning is het van belang dat je goed kijkt naar welke eisen je stelt aan een woning. Zo kan je gericht op zoek naar een geschikte woning die bij jou past.

Kennis op doen in de regio

Waar moet je nou naar kijken in welke regio je een tweede woning wilt kopen? Zo zijn bepaalde regio's duurder dan andere, maar vooral de ligging van de woning is van invloed op de prijs ongeacht de regio. Immers een woning die direct aan de skipiste ligt zal een hogere prijs hebben dan een huis dat midden in de bergen ligt. Kijkend naar de meest populaire regio's dan springt het zeer toeristische Tirol er bovenuit. Die hoge populariteit betekent echter ook dat er meer betaald moet worden voor een woning. Steiermark en Vorarlberg zijn prijstechnisch gezien interessantere opties.

Als je wilt investeren in een huis in een bepaalde regio is het belangrijk dat je kennis op doet van deze regio. Zo is het aan te raden om meerdere malen op vakantie te gaan in deze regio, zodat je inzicht krijgt in de prijzen van woningen en het lokale aanbod leert kennen. De tijd nemen en grondig onderzoek doen in de regio waar jij wilt investeren is dan ook van groot belang zodat je een juiste keuze kunt maken.

Makelaar inschakelen bij aankoop van tweede woning

Wanneer je daadwerkelijk over gaat tot een investering in een woning moet je goed kijken hoe de wetgeving in Oostenrijk is geregeld. Daarnaast is het ook van belang om te kijken hoe het belastingtechnisch zit bij aankoop van een tweede huis. Je kunt aankloppen bij een Oostenrijkse makelaar om te kijken wat voor woningen er worden aangeboden en met dit kantoor de zaken verder afhandelen. Raadzamer is om een Nederlandse makelaar in Oostenrijk te raadplegen, die ook kennis van zaken heeft omtrent de wetgeving, verzekeringen en andere zaken die geregeld moeten worden.

*Bron: huiskopen-oostenrijk.nl

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen