Adres

Stubenberg 1
A-8223 Stubenberg

Website:  Schloss Stubenberg

Anders dan de meeste kastelen in de omgeving staat het in de 13e eeuw gebouwde Slot Stubenberg niet op de top van een berg, maar is het gesitueerd op de glooiende heuvels in het oosten van Steiermark. Het Slot is vernoemd naar de Graaf van Stubenberg, een machtige Steierkmarkse familie. De graven van Stubenberg leverden meer soldaten en paarden voor de strijd tegen de volken uit het oosten dan de Aartsbisschop van Salzburg.

 © Herzi Pinki - Eigenes Werk  (wikipedia) CC BY-SA 3.0

In de 16e eeuw verliet Georg Sigmund, Graaf van Stubenberg Oostenrijk en werd het fort met boerderijfunctie verkocht aan de Drachsler familie. Zij zijn verantwoordelijk voor het huidige Renaissance design en de aanleg van de prachtige Kasteeltuin. Van 1925 tot 1979 heeft het kasteel dienst gedaan als nonnenklooster. Sinds 1980 bied het kasteel onderdak aan heel veel culturele evenementen, en in 2001 werd het hotel geopend . Hier kunt u heerlijk genieten van prachtige muziek, heerlijke gerechten en wijnen van de streek maar ook zelf gebrouwd bier. De omgeving leent zich uitstekend voor ballonvaart, parachutespringen, delta vliegen en andere luchtshows.

In de buurt

Google map of Schloss Stubenberg
Schloss Schielleiten
kasteel

Schloss Schielleiten

Het Slot Schielleiten is in 1720 gebouwd in Barokke stijl. In 1921 is het Slot in handen gekomen van de legendarische Trapp-familie, die figurant heeft gestaan voor de klassieke “Sissi”-film. Helaas...

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen