Adres

Schlossberg
A-8010 Graz

In de mooie Oostenrijkse stad Graz, in het zuidoosten van het land, kunt u de prachtige Uhrturm vinden. Deze indrukwekkende klokkentoren is het symbool van de stad en bevindt zich bovenop de Schlossberg. Hier wordt het omgeven door een prachtig park, waarvandaan u kunt genieten van een schitterend uitzicht over de stad. Het historische centrum van Graz en het fort waarbij de klokkentoren zich bevindt staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, wat alvast maar aangeeft hoe bezienswaardig de klokkentoren is.

De grote wijzer duidt de uren aan en de kleine wijzer de minuten, iets wat bij een eerste aanblik nogal voor wat verwarring zorgt.

De klokkentoren in Graz is niet alleen vanwege zijn bouwstijl, ligging bovenop een heuvel en het prachtige omliggende park het bezichtigen waard. Wie goed naar het uurwerk kijkt, ziet namelijk al snel dat er iets bijzonders aan de hand is. De wijzers van de klok zien er net iets anders uit dan we gewend zijn. De grote wijzer duidt de uren aan en de kleine wijzer de minuten, iets wat bij een eerste aanblik nogal voor wat verwarring zorgt. In het begin van het bestaan van de klokkentoren werden alleen de uren aangegeven, en voor een goede zichtbaarheid vanuit heel de stad koos men voor grote wijzers. Pas later werden er ook wijzers voor de minuten toegevoegd, die niet meer groter en dus kleiner bleken te zijn.

 © Graz Tourismus - Harry Schiffer
Klik om te vergroten

De beklimming waard

De beklimming van de Schlossberg op weg naar de toren is zeer de moeite waard. Van dichtbij zijn het bijzondere uurwerk en de mooie bouwstijl van de klokkentoren in Graz nog beter te zien. Het prachtige omliggende park leent zich uitstekend voor een leuke wandeling of een lekkere picknick. En natuurlijk geniet u bij de klokkentoren van een schitterend uitzicht over heel Graz.

In de buurt

Google map of De klokkentoren (uhrturm) in Graz
Grazer Burg en Doppelwendeltreppe
gebouwen

Grazer Burg en Doppelwendeltreppe

In de prachtige stad Graz, in het zuidoosten van Oostenrijk, kunt u de interessante Burg vinden. Deze residentie van de Habsburgers werd gebouwd in opdracht van Keizer Frederik III, die dit besluit in...

Het Glockenspiel in Graz

Het Glockenspiel in Graz

Op het prachtige Glockenspielplatz in het mooie centrum van Graz kunt u drie keer per dag genieten van...

bezienswaardigheden, 351 m
De Dom van Graz (Domkirche)

De Dom van Graz (Domkirche)

De Dom van Graz, uiteraard te vinden in het mooie oude centrum van de gelijknamige stad, wordt ook wel...

bezienswaardigheden, kerken en kathedralen394 m
Het Kunsthaus in Graz

Het Kunsthaus in Graz

In de tweede stad van Oostenrijk, het prachtige Graz, kunt u het bijzondere Kunsthaus vinden. Deze kunsthal...

Musea, 394 m
Het Landeszeughaus in Graz

Het Landeszeughaus in Graz

Klik om te vergroten In het prachtige centrum van de Oostenrijkse stad Graz kunt u een bezoek brengen...

Musea, historisch422 m
Murinsel, Graz

Murinsel, Graz

, 612 m

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen