Dorfgastein

Piste informatie
Makkelijk: 25 km
Gemiddeld: 40 km
Moeilijk: 1 km
accommodaties
5 vakantiehuizen in Dorfgastein via Chalet.nu

5 vakantiehuizen

in Dorfgastein via Chalet.nu
44 hotels in Dorfgastein via Booking.com

44 hotels

in Dorfgastein via Booking.com

De wintersport bestemming Dorfgastein maakt deel uit van het skigebied Gasteinertal Gasteinertal, gelegen in de regio Salzburg Salzburg. Dorfgastein bevindt zich aan het begin van het Gasteinertal en is een stuk minder chique dan de nabijgelegen skidorpen Bad Gastein en Bad Hofgastein. Dorfgastein is misschien wel niet zo bekend als deze twee plaatsjes, maar de accommodaties zijn hier wel te betalen. Daarnaast kan het hier erg gezellig zijn met redelijke après-skimogelijkheden. Relaxen en ontspannen kan men in het thermische Solarbad.

Gasteiner Superskipas voor 200km piste

Dorfgastein maakt deel uit van het skigebied Gasteinertal, net als de skidorpen Bad Gastein, Bad Hofgastein, Böckstein Böckstein en Sportgastein. Deze skidorpen staan met elkaar in verbinding door middel van de gratis skibus. Wanneer u in het bezit bent van de Gasteiner Superskipas, kunt u gebruik maken van alle pistes bij deze vakantiedorpen. Dit betekent ruim 200 kilometer aan pistes. De meeste pisten zijn te vinden bij Bad Hofgastein.

Voor de ervaren skiërs

Dorfgastein heeft echter ook de beschikking over een eigen skigebied. Dit skigebied ligt iets buiten het dorp en is te bereiken met de skibus. Het Dorfgastein skigebied bestaat uit tachtig kilometer aan pisten. Hiervan zijn 19 kilometer blauw, 46 kilometer rood en vijftien kilometer zwart. Alle talenten, van beginner tot gevorderde kan hier dus ruimschoots uit de voeten. Toch is dit skigebied vooral geschikt voor de meer ervaren skiërs. Tevens bevindt zich in Dorfgastein een groot funpark. Hier treft u onder meer een halfpipe en een boardercross. Ideaal voor gevorderde snowboarders. Langlaufers hebben hier de keuze uit drie verschillende loipes, van in totaal zeventien kilometer.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

DorfgasteinGasteinertal
Dal Midden Berg
Sneeuw 0 cm 20 cm 80 cm
Temperatuur 0.0 °C 5.0 °C 3.0 °C

Actuele weer in Dorfgastein

Google map

Google map of Dorfgastein

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen