Gasteinertal

Piste informatie
Makkelijk: 63 km
Gemiddeld: 123 km
Moeilijk: 9 km

Gasteinertal is een groot skigebied in de regio Salzburg. Het wordt gevormd door de bekende en gezellige skidorpen Bad Gastein, Bad Hofgastein, Böckstein, Dorfgastein en Sportgastein. Wanneer in het bezit bent van de Gasteiner Superskipas, kunt u gebruik maken van alle pistes bij deze vakantiedorpen.

 © Gasteiner Bergbahnen
Klik om te vergroten

Het Gasteinertal beschikt over vijf uitgestrekte skigebieden tot op een hoogte van 2.700 meter met tiefschneepistes, buckelpistes, carvingpistes en freerides. Met 50 kabelbanen/liften en in totaal meer dan 220 kilometer uitstekend geprepareerde en sneeuwzekere pistes, is het Gasteinertal één van de aantrekkelijkste skigebieden van de regio. Het hooggelegen Sportgastein, waar de backcountry ruim en open is, is de droom van elke freerider. De optimale hoogteligging en de besneeuwingsinstallaties die een groot gebied bestrijken, garanderen sneeuwzekerheid van eind november tot eind april. Een bijzondere attractie is de 140 meter lange hangbrug op de Stubnerkogel die boven een 28 meter diep ravijn hangt en de hoogst gelegen (2.400 meter!) hangbrug van Europa is. Recht tegenover de brug ligt een nieuw, aantrekkelijk uitkijkplatform met de veelzeggende naam 'Glocknerblick'. Het biedt alle bezoekers die het aandurven een fantastisch uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner (3.798 meter).

Veelzijdig wintersportgebeid

Gasteinertal is een zeer veelzijdig wintersportgebied. Een skivakantie naar Gasteinertal is geschikt voor alle talenten, van beginner tot gevorderde. Het biedt namelijk een ruim aanbod aan gevarieerde en sneeuwzekere pistes. Bovendien kunt u hier verder uitstekend snowboarden in de diverse funparken en langlaufen op één van de vier loipes. Beschikt u over de Gasteiner Superskipas? Dan hoeft u zich niet te beperken tot alleen het Gasteinertal. U kunt ook gebruik maken van de pistes van Hochkönig's Winterreich, Dachstein-Tauern Region en de Salzburger Sportwelt.

Populair onder gezinnen met jonge kinderen

Het uitgaansleven in de verschillende skidorpen is redelijk. Er zijn diverse bars, kleine discotheken en après-skihutten. Toch is Gasteinertal vooral populair onder gezinnen met kinderen. Jongeren komen hier niet heel veel.

Van de pistes naar de thermen

Felsentherme Gastein wordt gekenmerkt door water en rotsen en biedt zijn gasten een unieke sfeer met zijn schitterende architectuur. De bassins in de thermen worden gevuld met een miljoen liter bronwater uit 17 bronnen. De Alpentherme in Bad Hofgastein vormt het modernste alpine recreatie- en gezondheidslandschap van Europa: zes belevenis- en gezondheidsgebieden en een saunalandschap met een eigen bergmeer, bieden een bijzonder soort wellnessplezier. In deze top-thermen vinden skiërs outdoor-pools, die mystiek liggen te dampen in het besneeuwde landschap en diverse soorten sauna's en stoombaden tot ontspannende massages. Ook in de Gasteiner Heilstollen (geneeskrachtige mijngangen in Gastein) kunnen vermoeide wintersporters bij luchttemperaturen van 37,5 tot 41,5 graden, een luchtvochtigheid tussen 70 en bijna 100 procent en een weldadig radongehalte in de lucht, energie opdoen voor de volgende dag.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Er is (nog) geen actuele sneeuw informatie bekend.

Actuele weer

Specificaties skigebied Gasteinertal

Afstand tot Utrecht: 1.000 km
Hoogte skigebied: 835 m - 2.686 m
Hoogteverschil: 1851 m
Totale lengte pistes: 212 km
Blauwe pistes: 63 km
Rode pistes: 123 km
Zwarte pistes: 9 km
Langlaufloipes: 90 km
Skischool:

Google map

Google map of Gasteinertal

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen