Bad Hofgastein

Piste informatie
Makkelijk: 31 km
Gemiddeld: 52 km
Moeilijk: 3 km
accommodaties
42 vakantiehuizen in Bad Hofgastein via Chalet.nu

42 vakantiehuizen

in Bad Hofgastein via Chalet.nu
133 hotels in Bad Hofgastein via Booking.com

133 hotels

in Bad Hofgastein via Booking.com

Het wintersportoord Bad Hofgastein maakt onderdeel uit van het skigebied Gasteinertal Gasteinertal Gasteinertal en is gelegen in de regio Salzburg Salzburg. Het is een groot en modern skidorp en bezit vele chique accommodaties. Bad Hofgastein is tevens een kuuroord, met een modern kuurhuis om even bij te komen na een inspannend dagje skiën. Het skioord is gelegen op een hoogte van 865 meter. De in totaal 19 skiliften reiken tot een hoogte van ongeveer 2.300 meter. Op de top stuit u op ongeveer 81 kilometer aan pisten. Hiervan is 28 kilometer blauw, 51 kilometer rood en twee kilometer zwart. We kunnen dus wel stellen dat de pisten bij Bad Hofgastein vooral geschikt zijn voor beginnende en gemiddelde skiërs en snowboarders.

Sneeuwzeker

Het skigebied van Bad Hofgastein is zeer sneeuwzeker door de hoogte en de aanwezigheid van 83 sneeuwkanonnen. Een ideaal skigebied dus, met veel kilometers aan pisten en absolute sneeuwzekerheid tijdens het wintersportseizoen. Om het wintersportoord nog wat gevarieerder te maken, is er een funpark gecreëerd voor snowboarders. Ook bevindt zich hier een rodelbaan van ongeveer drie kilometer lang. Winterwandelingen zijn tevens erg populair in en rondom Bad Hofgastein. In totaal treft u hier ongeveer 30 kilometer aan winterwandelroutes.

Onderdeel van skigebied Gasteinertal

Heeft u niet genoeg van al deze mogelijkheden, of wilt u gewoon wat afwisseling? Bad Hofgastein maakt onderdeel uit van het skigebied Gasteinertal. Hier treft u nog een aantal andere skidorpen, die in verbinding staan door middel van een uitgebreid liftensysteem en een gratis skibus. Naast Bad Hofgastein behoren ook Bad Gastein, Böckstein Böckstein, Dorfgastein Dorfgastein en Sportgasein tot het skigebied. In totaal treft u hier meer dan 200 kilometer aan pisten en ongeveer vijftig kilometer aan langlaufloipes.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Actuele weer in Bad Hofgastein

Google map

Google map of Bad Hofgastein

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen