Hinterglemm

Piste informatie
Makkelijk: 139 km
Gemiddeld: 111 km
Moeilijk: 21 km
accommodaties
4 vakantiehuizen in Hinterglemm via Chalet.nu

4 vakantiehuizen

in Hinterglemm via Chalet.nu
92 hotels in Hinterglemm via Booking.com

92 hotels

in Hinterglemm via Booking.com

Hinterglemm is een zeer bekend wintersportoord, dat samen met Saalbach, Leogang en Viehhofen, het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang vormt. Oorspronkelijk was Hinterglemm een klein en nietszeggend dorp, naast het grotere en bekendere Saalbach. Tegenwoordig is het dorp uitgegroeid tot een bekend skioord, dat immens populair is onder Nederlandse wintersporters. Dit komt vooral vanwege het prachtige skigebied, maar ook vanwege de gezelligheid en de vele en veelzijdige après-skimogelijkheden. Hinterglemm staat wat dat betreft bekend om de lange, bruisende nachten.

Imens skigebied

Het immense skigebied van Saalbach, Hinterglemm en leogang beschikt over ruim 200 kilometer aan pisten. Hiervan is negentig kilometer blauw, 95 kilometer rood en vijftien kilometer zwart. De veelzijdigheid van het gebied, van brede, overzichtelijke pistes tot uitdagende, zwarte wedstrijdpistes, zorgt ervoor dat een ieder hier aan hun trekken komt. Voor de gevorderde skiër en/of snowboarder zijn er tevens een aantal funparken, racetrajecten en lastige buckelpistes'.

Sneeuwzeker dankzij vele sneeuwkanonnen

Een geweldig voordeel van het skigebied is dat het zeer sneeuwzeker is vanwege de vele sneeuwkanonnen. Een ander voordeel is dat het gehele skigebied in verbinding staat door middel van een modern netwerk van 55 kabelbanen en skiliften. De wachttijden zijn hier dan ook miniem.

Leuk voor rodelaars

Naast skiën en snowboarden is er echter nog veel meer te doen in dit gevarieerde skigebied. Vooral rodelaars zullen het hier erg naar hun zin hebben. Zij hebben namelijk de mogelijkheid uit vier verschillende rodelbanen van in totaal zestien kilometer. Langlaufers hebben wat minder geluk wat dat betreft. Rond Hinterglemm ligt een loipenet van bijna twaalf kilometer lang. Echter, deze loipes bieden wel aansluiting op nog eens meer dan vijftig kilometer langlaufplezier. Ook populair zijn winterwandelingen. Geniet in uw eigen tempo van het prachtige besneeuwde, bergachtige landschap. Er zijn talloze fraaie winterwandelroutes uitgestippeld.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

HinterglemmSkicircus Saalbach Hinterglemm Leo35
Dal Midden
Sneeuw 20 cm 25 cm
Verse sneeuw 35 cm

Actuele weer in Hinterglemm

Google map

Google map of Hinterglemm

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen