Skicircus Saalbach Hinterglemm Leo

Piste informatie
Makkelijk: 140 km
Gemiddeld: 110 km
Moeilijk: 20 km

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang is een zeer bekend en populair skigebied in de regio Salzburg. Het immens grote skigebied wordt gevormd door de vakantiedorpen Hinterglemm, Leogang, Maishofen, Saalbach, Viehhofen en Vorderglemm. Dit immense skigebied beschikt over meer dan 200 kilometer aan geprepareerde pistes. De veelzijdigheid van het gebied, van brede, overzichtelijke pistes tot uitdagende, zwarte wedstrijdpistes, zorgt ervoor dat een ieder hier aan hun trekken komt. De absolute sneeuwzekerheid, mede door aanwezigheid van talloze moderne sneeuwkanonnen biedt te allen tijde skiplezier. Voor de gevorderde skiër en/of snowboarder zijn een aantal funparken, racetrajecten en lastige ‘buckelpistes'.

Het gehele skigebied staat in verbinding door middel van een modern netwerk van 55 supermoderne gondels en skiliften. Dit betekent dat het gehele skigebied autovrij is. Uiteraard kunt u de berg op al rodelend afglijden. U heeft de keuze uit vijf verlichte rodelbanen. Langlaufers kunnen gebruik maken van slechts tien kilometer aan loipes. Winterwandelaars ontdekken de omgeving op meer dan veertig kilometer aan wandelpaden.

De après-ski is heel belangrijk is dit Skicircu. Vooral in Hinterglemm zijn vele bars en clubs te vinden. Ook op de piste zijn ongeveer veertig sfeervolle skihutten te vinden. Tevens worden er in het hoogseizoen vele festiviteiten georganiseerd. Hinterglemm wordt dan ook veel bezocht door Nederlandse feestgangers.

Dag en nacht plezier

Van gemakkelijke hellingen tot zwarte WK pistes, wintersporters vinden hier een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden in alle moeilijkheidsgraden. Voor de echte adrenalinejunkies en liefhebbers van actie staan de professionele snowparken en de ski- en snowboardercrosstrajecten klaar. Wie er na een actieve en spannende dag in de sneeuw nog geen genoeg van heeft kann terecht op de avondpistes, de tubing-, icecart, sneeuwscooter- en rodeltrajecten. Met de Flying Foxx XXL vlieg je door het winterlandschap. Liggend op je buik in een veiligheidsgrodel vlieg je met 130 km per uur door de lucht. Een ander hoogtepunt is de boomtoppenweg. Een ca. 1 km lange wandeling tussen de besneeuwde boomtoppen door waarbij men een 200 meter lange hangbrug op 40 meter hoogte moet overwinnen is een bijzondere belevenis.

Plezier op de piste 2.0

Snelheidsduivels kunnen etrecht op de SkiMovie-trajecten bij het metrostation in HImterglemm en de 4-persoons stoeltjeslift Almbahn in Leogang. Door het ingeven van het skipasnummer op internet of direct bij de skilineterminals kunnen de persoonlijke afdalingen bewondert worden en via Youtube met vrienden worden gedeeld.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Er is (nog) geen actuele sneeuw informatie bekend.

Actuele weer

Specificaties skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leo

Afstand tot Utrecht: 941 km
Hoogte skigebied: 840 m - 2.096 m
Hoogteverschil: 1246 m
Totale lengte pistes: 200 km
Blauwe pistes: 140 km
Rode pistes: 110 km
Zwarte pistes: 20 km
Langlaufloipes: 160 km
Skischool:

Google map

Google map of Skicircus Saalbach Hinterglemm Leo

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen