Saalbach Hinterglemm

Piste informatie
Makkelijk: 140 km
Gemiddeld: 110 km
Moeilijk: 20 km
accommodaties
19 vakantiehuizen in Saalbach Hinterglemm via Chalet.nu

19 vakantiehuizen

in Saalbach Hinterglemm via Chalet.nu
164 hotels in Saalbach Hinterglemm via Booking.com

164 hotels

in Saalbach Hinterglemm via Booking.com

Saalbach is een bekend wintersport oord, dat samen met Hinterglemm, Leogang en Viehhofen, het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang vormt. Saalbach is al sinds jaar en dag een bekend skidorp. Het skioord is in de loop der tijd alleen maar verder gegroeid en is nu immens populair onder zowel Nederlandse als andere Europese wintersporters. Dit komt vooral vanwege het prachtige skigebied, maar ook vanwege de gezelligheid en de vele en veelzijdige après-skimogelijkheden. Saalbach staat net als Hinterglemm wat dat betreft bekend om de lange, bruisende nachten.

Saalbach, Hinterglemm en Leogang

Het immense skigebied van Saalbach, Hinterglemm en Leogang beschikt over ruim 200 kilometer aan pisten. Hiervan is negentig kilometer blauw, 95 kilometer rood en vijftien kilometer zwart. De veelzijdigheid van het gebied, van brede, overzichtelijke pistes tot uitdagende, zwarte wedstrijdpistes, zorgt ervoor dat een ieder hier aan hun trekken komt. Voor de gevorderde skiër en/of snowboarder zijn er tevens een aantal funparken, racetrajecten en lastige buckelpistes.

Netwerk van 55 kabelbanen en skiliften

Een geweldig voordeel van het skigebied is dat het zeer sneeuwzeker is vanwege de vele sneeuwkanonnen. Een ander voordeel is dat het gehele skigebied in verbinding staat door middel van een modern netwerk van 55 kabelbanen en skiliften. De wachttijden zijn hier dan ook miniem.

Fraaie winterwandelrouters

Naast skiën en snowboarden is er echter nog veel meer te doen in dit gevarieerde skigebied. Vooral rodelaars zullen het hier erg naar hun zin hebben. Zij hebben namelijk de mogelijkheid uit vier verschillende rodelbanen van in totaal zestien kilometer. Langlaufers hebben wat minder geluk wat dat betreft. Rond Saalbach ligt een loipenet van bijna twaalf kilometer lang. Echter, deze loipes bieden wel aansluiting op nog eens meer dan vijftig kilometer langlaufplezier. Ook populair zijn winterwandelingen. Geniet in uw eigen tempo van het prachtige besneeuwde, bergachtige landschap. Er zijn talloze fraaie winterwandelroutes uitgestippeld.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Saalbach HinterglemmSkicircus Saalbach Hinterglemm Leo35
Dal Midden
Sneeuw 20 cm 25 cm
Verse sneeuw 35 cm

Actuele weer in Saalbach Hinterglemm

Google map

Google map of Saalbach Hinterglemm

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen