Igls

Piste informatie
Makkelijk: 10 km
Gemiddeld: 8 km
Moeilijk: 0 km
accommodaties
1 vakantiehuizen in Igls via Chalet.nu

1 vakantiehuizen

in Igls via Chalet.nu

De wintersport bestemming Igls maakt deel uit van het skigebied Olympia Skiworld Innsbruck, gelegen in de regio Tirol. Het skidorp, is van oorsprong een stijlvol kuuroord en bevindt zich op ongeveer vijf kilometer van Innsbruck. Igls is een rustig dorp, waar u kunt genieten van de traditionele Tiroolse sfeer. Toch bent u niet ver van de bruisende après-skigelegenheden van Innsbruck. Ook in Igls zelf hoeft u zich helemaal niet te vervelen.

Igls is bekend geworden door de Olympische Winterspelen in 1964 en 1976. Hier werd namelijk de herenslalom afgewerkt. Igls beschikt over een klein eigen skigebied met ongeveer vijftien kilometer pisten. Patscherkofelgebied biedt vijftien kilometer aan pisten. Hiervan is zeven kilometer blauw, zes kilometer rood en twee kilometer zwart. Dit skigebiedje is vooral geschikt voor families met kinderen, ervaren skiërs zullen hier snel uitgekeken zijn. Al is er nog wel een Olympische afdaling van 4,7 kilometer.

Liefhebbers van de langlaufsport hebben de beschikking over twee loipes van in totaal tien kilometer. Andere wintersporten die hier goed te beoefenen zijn, zijn: rodelen, winterwandelen, schaatsen en bobsleeën. Voor snowboarders zijn geen noemenswaardige voorzieningen in Igls.

Igls is echter aangesloten op het skigebied van Olympia Skiworld Innsbruck. Hier treft u in totaal zo'n kilometer aan pisten en ruim 300 kilometer loipen. Ook bevinden zich hier diverse funparks voor snowboarders. De gratis skibus en langlaufbus kun je de andere gebieden van het skigebied bezoeken. De overige skidorpen in Olympia Skiworld Innsbruck zijn: Axams, Gotzens, Innsbruck, Kolsass, Mutters, Oberperfuss en Tulfes.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Actuele weer in Igls

Google map

Google map of Igls

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen