Golm - Tschagguns - Vandans

Piste informatie
Makkelijk: 12 km
Gemiddeld: 14 km
Moeilijk: 1 km

Het skigebied van Golm, Tschagguns, en Vandans maakt onderdeel uit van het grote skigebied Montafon. Het skigebied is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg waar het slechts 10 minuten vanaf ligt.

35 km perfect geprepareerde pistes

Op de Golm wachten families 35 km perfect geprepareerde pistes. Het spectrum reikt van de familie afdaling via de Diabolo-deur - met 312 meter lengte en 70% een van de steilste hellingen in het land - tot de World Cup downhill. De langste run op de Golm is 9,2 km lang met een hoogteverschil van 1.482 meter! De meeste pistes zijn van de categorie beginner (12 km blauwe piste) en gevorderden (14km rode piste).

Snowboarders

Voor grote en kleine snowboarders en skiërs is er de Golm-X track Een 350m lange cross track met kickers, kameel bulten, hellende bochten en een step-up. Ook is er de kicker lijn met kickers op verschillende hoogtes. Om de eigen snelheid te meten is er voor alle bezoekers de gelegenheid om Golm Speed ​​Check te doen. Daarnaast is 90% van de pistes bedekt met sneeuw op de Golm.

Wereldprimeur fotovoltaïsche stoeltjeslift

Sinds kort is er op de Golm 's werelds eerste fotovoltaïsche stoeltjeslift in gebruik. Dankzij de zonnepanelen, kan het 1/3 van zijn energiebehoefte halen uit zonne-energie. De nieuwe 6-persoons stoeltjeslift is uitgerust met verwarmde zetels, weer beschermkap en een kinderslot en brengt u in minder dan 5 minuten rijden naar het bergstation.

Gezinnen

Voor kinderen van 3-6 jaar is er een kleuterschool bij het ski-resort waar de kleintjes gratis worden opgevangen. Ouders kunnen ondertussen genieten van het skiën op de Golm. Voorts is er voor de kinderen elke vrijdag een kinderdisco om 15:00 uur en worden er speciale kindersafari's georganiseerd.

Rodelen en wandelen

De Golm is meer dan alleen een ski-oord. De 3 km lange natuurlijke rodelbaan van Latschau naar Vandans is dagelijks geopend. Woensdag en vrijdag (18:00-21:00 uur), is er de mogelijkheid voor nacht rodelen op de verlichte baan.

Voor degenen die de voorkeur geven om het rustiger aan te doen, zijn er diverse mooie sneeuwschoenen- en winterwandelpaden van het Montafon met start in Matschwitz. Het pad leidt langs oude Maisäßhütten en biedt een prachtig panorama.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Er is (nog) geen actuele sneeuw informatie bekend.

Actuele weer

Dorpen

  Specificaties skigebied Golm - Tschagguns - Vandans

  Afstand tot Utrecht: 852 km
  Hoogte skigebied: 650 m - 2.120 m
  Hoogteverschil: 1470 m
  Totale lengte pistes: 35 km
  Blauwe pistes: 12 km
  Rode pistes: 14 km
  Zwarte pistes: 1 km
  Langlaufloipes: 0 km
  Skischool:

  Google map

  Google map of Golm - Tschagguns - Vandans

  Zoeken

  Socialize

  Mis niets!

  Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

  Advertentie

  Vakantiehuizen

  Vakantiehuizen