Kitzbühel Kirchberg

Piste informatie
Makkelijk: 91 km
Gemiddeld: 55 km
Moeilijk: 24 km

Skigebied Kitzbühel – Kirchberg (Tirol)

Skigebied Kitzbühel - Kirchberg is een aaneenschakeling van de dorpen: Kitzbühel, Kirchberg, Aschau, Hollersbach, Aurach, Jochberg en Pass Thurn. Samen vormen deze knusse dorpen de Kitzbüheler Alpen. Een paradijs voor zowel de beginnende skiër als de vergevorderde skiër. Door de moderne liften, de gezelligheid en de prachtige afdalingen is dit gebied geliefd bij veel wintersporters. Ook de bekende Hahnenkammpiste (ook wel “Streif” genoemd), waar ieder jaar het wereldberoemde Hahnenkammrennen plaatsvindt, ligt in dit gebied.

Naast dat dit al een groot gebied is van zichzelf, heeft het gebied sinds enkele jaren een verbinding met het skigebied Ski Welt Wilder Kaiser – Brixental, maar hiervoor moet je wel een andere skipas kopen.

Kitzbühel – Kirchberg

Kirchberg ligt ongeveer 30 kilometer van de Oostenrijkse grens af, Kitzbühel 37 kilometer. Het aantal kilometers vanaf Utrecht is ongeveer 920. Het skigebied bestaat uit 170 kilometer piste. Het gebied is niet erg hoog gelegen (800 meter tot 2.000 meter), maar door de ultramoderne sneeuwkanonnen en besneeuwingssystemen is er vanaf december tot en met april (bijna ieder jaar, mits de temperaturen natuurlijk goed zijn) een optimale sneeuwconditie te creëren op de pistes.

De prachtige pistes en de fijne liften zorgen ervoor dat je in dit gebied heerlijk kunt skiën (of snowboarden natuurlijk!), toertochten kunt maken, maar ook kunt genieten van de fijne restaurantjes en bergcafés.

Gondels en liften

In Kirchberg kun je de (gondels) Mairlbahn of de Fleckalmbahn naar boven nemen. In Kitzbühel is dat de Hahnenkammbahn. Lift 3S verbindt Kirchberg (bij de Pengelstein) met Jochberg en Pass Thurn. Zo kun je door het hele gebied skiën, zonder veel gebruik te maken van liften en bussen. De bussen zijn overigens – net zoals in bijna alle gebieden – gratis als je een skipas hebt (gekocht). Naast de liften waarvoor je een skipas nodig hebt, kun je (of kinderen) gratis gebruik maken van de oefenliften in de dalen van de dorpen van de Kitzbüheler Alpen. Deze zijn voor iedereen vrij te gebruiken.

Een skipas voor de Kitzbüheler Alpen is €51,- (hoogseizen), €46,- (laagseizoen) en een pas voor 6 dagen kost €248,- (hoogseizoen) en €223,- (laagseizoen). Voor de Kitzbüheler AllStarCard moet je bij alle prijzen €2,- extra rekenen. Dan kun je van meer dan 1000 kilometer piste gebruik maken in Tirol en Salzburgerland. Meer over de prijzen van de skipassen kan je vinden op het tabblad skipas prijzen

Après ski en gezelligheid

Naast de vele ski- en snowboardmogelijkheden in Kitzbühel – Kirchberg, zijn de après ski en gezelligheid waar mensen voor terugkomen. In alle dorpen (maar met name in Kirchberg en Kitzbühel) zijn veel restaurantjes, cafeetjes en après ski barren. Het is er altijd levendig en bedrijvig.

Let op: zijn Nederlanders op vakantie een no-go voor jou? Ga dan niet naar dit gebied! Zeker in het hoogseizoen lijkt het wel of er een take-over plaats heeft gevonden door de Nederlanders.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Er is (nog) geen actuele sneeuw informatie bekend.

Actuele weer

Specificaties skigebied Kitzbühel Kirchberg

Afstand tot Utrecht: 911 km
Hoogte skigebied: 800 m - 2.000 m
Hoogteverschil: 1200 m
Totale lengte pistes: 170 km
Blauwe pistes: 91 km
Rode pistes: 55 km
Zwarte pistes: 24 km
Langlaufloipes: 222 km
Skischool:

Google map

Google map of Kitzbühel Kirchberg

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen