Tirol Mountain Bike Safari

In Tirol is in de zomer van 2014 de Tirol Mountain Bike Safari geopend. Bij dit 15 etappes tellende mountainbiketraject, kun je de hoogtemeters bergopwaarts beperken door je mountainbike mee te nemen in de 18 deelnemende bergliften. De route voert door vrijwel heel Tirol en heeft een totale lengte van ruim 660 km. Van de 25.000 hoogtemeters bergopwaarts kunnen er tot 12.000 per berglift worden ‘overwonnen’. Voor de nieuwe route is een liftticket met puntensysteem ontwikkeld, uiteenlopend van twee tot achttien dagen.

De Tirol Mountain Bike Safari loopt van Nauders tot Walchsee. Voor dit omvangrijke mountainbike traject is een groot deel van de 18 deelnemende liften voorzien van mountainbike haken. Zo kunnen sportievelingen de mountainbikes aan de binnen- en buitenkant van de lift plaatsen en wordt de capaciteit per lift vergroot. De bergliften maken het mogelijk tot 12.000 van de 25.000 hoogtemeters te omzeilen, waardoor je geniet van flexibel mountainbikeplezier. Hierdoor is het traject ook ideaal voor mountainbikers met verschillende ervaring en conditie.

Tirol Mountain Bike Safari puntenkaart

 © Tirol Werbung
Klik om te vergroten

Voor de Tirol Mountain Bike Safari is een speciale liftpas met puntensysteem ontwikkeld. Voor iedere rit bergop of -afwaarts met de 17 deelnemende bergbahnen wordt een punt in rekening gebracht. Het meenemen van de mountainbike in de lift is inbegrepen. Iedere lift mag maximaal een keer per dag worden gebruikt. De puntenkaart is beschikbaar in varianten van twee tot achttien punten, waarbij de prijzen uiteenlopen van € 18,- tot € 162,-. De liftpas is het gehele zomerseizoen geldig en verkrijgbaar bij alle liften, die deel uitmaken van de Tirol Mountain Bike Safari, met uitzondering van Karwendelbahn Pertisau.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen