Unieke skilesmethode in Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis staat bekend als zeer kindvriendelijk skigebied. Deze winter presenteren zij een nieuwe unieke skilesmethode, maar er zijn nog meer vernieuwingen en highlights waarmee de wintervakantie nog leuker wordt.

SNOW-V: Unieke skilesmethode Fiss-Ladis staat bekend om zijn innovatie in de kinderskischool. En na meer dan 2 jaar ontwikkelen is nu het eindelijk zover. Het wereldwijd unieke SNOW-V (spreekt uit als Snowi) zal aankomende winter 14/15 een revolutie teweeg brengen in het leerproces van de pizzapunt. Kinderen, tieners, maar ook volwassenen leren de beweging op een vaste plek en leren zo de juiste techniek. De leerling staat met de ski’s op het SNOW-V-apparaat, dat de juiste beweging simuleert. Zo leert men in slechts 1 dag de juiste techniek van de pizzapunt. Deze nieuwe SNOW-V werd samen met de fabrikant van de Skiförderbänder Sunkid (liftbanden) ontwikkeld, getest en gepresenteerd. Zo bewijst de Skischule Fiss-Ladis weer trendsetter in de ontwikkeling en verbetering op het gebied van skilessen te zijn.

e-buggy De e-buggy is een kinderwagen met e-motor, waarmee een klim of stijging tijdens het wandelen gemakkelijker overwonnen kan worden. Net als bij de e-bike kunnen zo de krachten gespaard worden en kan men gemoedelijk met de buggy wandelen. De e-buggy kan gehuurd worden bij Berta‘s Kindergarten in Fiss.

Area-check Serfaus-Fiss-Ladis is een van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Om dit uitgebreide skigebied beter te leren kennen kan men tijdens de area-check met een skigids van de skischool op pad. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van tenminste één ouder. De prijs is € 59,- p.p. De area-check start elke zondag om 09.30 uur, duurt ca. 4 uur en men kan zich tot de avond van te voren aanmelden bij de skischool Fiss-Ladis.

Freestyle & freeride Onder het motto 'Feel free' smelten de snowpark-areas met freerideroutes en de innovatieve funslope samen tot één groot wintersportparadijs. Beginners of gevorderden, in Serfaus-Fiss-Ladis kan iedereen terecht. Freestylers van alle mogelijke niveau’s vinden hier alles wat ze zoeken. Zo biedt het 'Freestyle Circus', gelegen op de Komperdell, de grote kickers, boxen, rails en jibs, waar zelfs de meest ervaren snowboarders en freeskiërs aan hun trekken komen.

De 2 coolste kinderrestaurants in de Alpen Vorige winter werden twee nieuwe kinderrestaurants „Murmlirest“ en „Starrest“ in Serfaus geopend. Hier gaan kinderen vanaf 6 jaar tijdens hun pauze samen met hun ski- en snowboardleraar op fantasierijke ontdekkingsreis. Alle menu’s, uiteraard gezond en verantwoord, werden door specialisten ontwikkeld en door kinderen en hun ouders getest.

Meer over Serfaus-Fiss-Ladis Het wintersportgebied Serfaus-Fiss-Ladis, met de drie historische dorpen, ligt op ca. 1.400 m hoogte in de Oostenrijkse deelstaat Tirol en wordt omringd door machtige 'drieduizenders' van de Samnaungruppe en de Ötztaler Alpen.

Serfaus is nog altijd een authentiek Tirools dorp met Reto-Romaanse inslag. Dat komt deels door de unieke Dorf-U-Bahn (een soort metro), waardoor het hele dorp verkeersvrij is. Ook buurdorp Fiss heeft geen gebrek aan schoonheid en authenticiteit dankzij de met fresco's versierde huizen. Ladis, het derde en kleinste dorpje op het hoogplateau straalt dan weer een en al nostalgie uit. Dankzij de burcht, de authentieke gebouwen en veel flair is Ladis de favoriete bestemming van de op romantiek gerichte winterliefhebber.

Wat Serfaus-Fiss-Ladis echter duidelijk onderscheidt van andere skigebieden is dat het concept 'perfecte wintervakantie met het gezin' hier letterlijk genomen wordt. Niet alleen kinderen genieten hier van een winterse totaalbeleving, ook volwassenen vinden er een aanbod dat op het vlak van sneeuwplezier en servicekwaliteit aan de hoogste eisen voldoet. De dagelijks perfect voorbereide pistes (450 hectare, 160 km gemeten en 212 km afgelegde pistekilometers) op 1.200 tot 2.820 meter boven de zeespiegel en van alle moeilijkheidsgraden bieden winterplezier voor iedereen. De pistes en de bewegwijzerde routes zijn nu eens zacht en breed en dan weer steil en uitdagend. Bergrestaurants en gezellige alpenweiden zijn de perfecte plaatsen om tussendoor de honger te stillen of wat te ontspannen. Dankzij de 19 ruststations zijn ook deugddoende rustpauzes gegarandeerd en kunnen zowel wintersporters als wandelaars op de mooiste uitzichtpunten even verpozen in de hangmatten en strandstoelen en wat zonnebaden. Verschillende onderscheidingen van gerenommeerde tijdschriften en websites bevestigen dat Serfaus-Fiss-Ladis tot de Europese top behoort.

Meer informatie: www.serfaus-fiss-ladis.at

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen