Shoppen tussen de grandeur van Salzburg

Hoewel Salzburg in omvang niet groot is, behoort het zonder meer tot een van de mooiste steden van Europa. De stad nodigt uit tot cultureel en gastronomisch genot en biedt ruimschoots mogelijkheden voor een dagje onbezorgd winkelen. Prachtige gebouwen, feeërieke muziek en een heerlijk kopje koffie maken het shoppen compleet.

Het (vrijwel volledig) autovrije centrum van de stad geeft winkelende voetgangers alle ruimte om te kuieren langs de mooie etalages. Vooral de Griesgasse, de Getreidegasse en de Judengasse in de Altstadt zijn een bezoekje meer dan waard. In de smalle Judengasse bijvoorbeeld vind je moderne, trendy winkeltjes en galeries. De wat exclusievere merken en dus ook hogere prijzen, kom je vooral tegen in de drukke Getreidegasse. Deze straat is alleen al de moeite waard om doorheen te lopen om een blik te werpen op de talrijke versierde uithangborden. Het zijn als het ware kleine kunstwerkjes op zich.

 © Oostenrijk.nl (SFE)
Klik om te vergroten

Loop ook zeker eens door de Linzergasse, waar je prachtige traditionele kleding vindt bij Hanna Trachten of lekker snoepgoed koopt bij Johann Nagy. Of wat dacht je van de steegachtige Sigmund Haffner Gasse? Hier lijkt misschien niet veel te beleven, maar niets is minder waar. Je vindt er heel mooie winkels en je kan er genieten in een van de vele, gezellige restaurants. Laat je verrassen door het veelzijdige winkelaanbod van Salzburg.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen