De Alter Markt en de Mozartplatz in Salzburg

De historische stadskern van Salzburg is vrijwel volledig autovrij. Alle bezienswaardigheden liggen er dicht bij elkaar. Je wandelt er dan ook makkelijk en snel van het ene gezellige plein naar het andere. Er zijn heel wat pleinen die stuk voor stuk een trekpleister zijn voor de toeristen die de rijke geschiedenis van de stad willen ontdekken. Wij brengen alvast twee van de meest bekende pleinen voor je onder de aandacht.

Een van de aantrekkelijkste pleinen is het oude marktplein (Alter Markt). Het ligt dicht bij de rivier en het bruist er van de gezelligheid op de vele aangename terrasjes. Je zet er een stapje terug in de tijd met een kopje koffie in het traditionele café Tomaselli, dat er al gevestigd is sinds 1703. Verder kan je op dit plein een reliëf bewonderen van de Grossglockner en staat er een glazen kast met een baro- en hygrometer.

Mozartplatz

De Mozartplatz spreekt zonder meer tot de verbeelding. Een indrukwekkend standbeeld van de beroemde componist Mozart staat er in het midden van het plein. Je kan er niet naast kijken. Ook hier zijn er weer tal van terrasjes die uitnodigen voor een aangename onderbreking van je historische wandeling. Je hebt er bovendien een mooi uitzicht op de Kapuzinerberg met zijn weelderige begroeiing. Op het plein kan je een bezoekje brengen aan de kleine Michaelskirche of het Residenz-Neugebäude. Dit laatstgenoemde gebouw kan je makkelijk vinden door simpelweg af te gaan op het galmende geluid van de klokkentoren (om 7 uur, 11 uur en 18 uur).

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen