Souvenirs uit Oostenrijk – de leukste herinneringen

Bijna iedereen heeft waarschijnlijk wel eens een souvenir meegenomen vanaf een vakantiebestemming. Een item of een goed dat je herinnert aan die leuke vakantie, dag of activiteit die je hebt gemaakt. Oostenrijk heeft veel unieke en leuke souvenirs die toeristen graag meenemen. Iedere streek en stad heeft zo zijn specialiteiten. Hierbij de leukste – gekochte – souvenirs.

Kristal van Swarovski

Na een bezoek aan Tirol en dan wel aan de Swarovski Kristallwelten in Wattens, kun je er eigenlijk niet meer omheen. Al die glinsterende, luxe ogende kristallen lachen je tegemoet. Hoewel de Kristallwelten op zich al een attractie zijn, wil je natuurlijk ook iets hebben om de napret te beleven. Naast de (klassieke) kristalfiguren hebben wij tegenwoordig ook handtassen en riemen. Net wat je leuk vindt. Neem iets kleins – en goedkoops – mee. Gewoon, als aandenken. Leuk voor later en je hebt iets moois om naar te kijken!

Iets met Mozart

En dan bedoelen we natuurlijk niet een schilderij! In Oostenrijk, het land waar het beroemde muzikale wonder geboren, getogen en gestorven is, wemelt het van de Mozartartikelen. Zeker in Salzburg, dé stad van Mozart. Op iedere hoek van de straat vind je wel een kraampje of winkel die artikelen van Mozart verkoopt. Zo zijn er Mozartkugeln (pistache, marsepein, chocolade), Mozartlikeur (met alcohol! In de smaken chocolade: wit, melk en puur) en natuurlijk zijn er ook nog van die fraaie koelkastmagneten met het portret van Mozart er op.

Chocolade van Zotter

De chocolade van Josef Zotter uit Steiermark is wereldberoemd. Overheerlijk en bijna niet te overtreffen. Biologisch, fairtrade en ook nog eens duurzaam geproduceerd. Een reep, of twee of drie, mee naar huis nemen is dus zeker geen straf. In de winkel kun je ook gepersonaliseerde chocolade laten maken. Daarnaast hebben zij zelfs veganistische chocolade. Het is maar dat je het weet. De winkel vol heerlijkheden en versnaperingen is te vinden in Riegersburg, Steiermark en is iedere maandag tot en met zaterdag geopend.

O ja, verslavingen aan deze chocolade kunnen niet op ons worden verhaald.

Wijn – beroemd en geroemd

Bij prachtige wijnen en volmaakte vinificatie denk je niet meteen aan Oostenrijk, toch? Toch zijn de Oostenrijkers ontzettend goed in het maken van kwaliteitswijnen. Deze wijnen smaken zo goed, dat je bij iedere slok weg droomt. Tegenwoordig zijn de Oostenrijkse wijnen écht beroemd en geroemd over de hele wereld. De bekende Grüner Veltliner en Riesling komen beiden uit Oostenrijk. Neem een fles mee naar huis, bereid een prachtige maaltijd, serveer Oostenrijkse wijn erbij en bij iedere slok proef je puur Oostenrijk. Deze wijnen zijn te koop in de supermarkten, maar vergis je niet, het zijn echt kwaliteitswijnen!

Schnaps

Deze sterke alcoholische drank is beroemd en berucht in heel Oostenrijk. Er bestaan zo ontzettend veel smaken, want de drank is gemaakt van vergiste vruchten. De drank is minimaal 32% vol, dus dat is wel een drankje met mate(n) van te genieten. De Obstler is een Schnaps gemaakt van verschillende soorten fruit. Heerlijk! Ook deze Schnaps kun je gewoon kopen in de supermarkt.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen