Gezellig winkelen op een van de markten van Innsbruck

Een traditionele markt is de uitgelezen plek om de lokale gewoonten van de inwoners te ontdekken. Je krijgt er een beeld van de culinaire, culturele en dagdagelijkse aspecten in het leven van de bevolking. Innsbruck heeft een ruim aanbod aan markten die een bezoekje absoluut waard zijn. Iedere zaterdagochtend kan je bijvoorbeeld terecht op de charmante markt op de Wiltener Platzl. De markt ligt op wandelafstand van het centrum en biedt een keur aan kazen, honing, gerookte vissoorten en heerlijke lekkernijen. Voor de inwoners van Innsbruck is het de favoriete plek om inkopen te doen voor een smakelijk vieruurtje.

 © 2010 | TVB Innsbruck / Christof Lackner
Klik om te vergroten

Voor een echte boerenmarkt, kan je op vrijdag langsgaan op de Sparkasseplatz (vlakbij de Maria-Theresien-Straβe). Hier bestaat het aanbod uit lokale, seizoensgebonden producten die door de boeren worden verkocht. Het is de perfecte locatie om culinaire bijzonderheden te ontdekken. Wat dacht je immers van zuurkool met een heerlijke, vers gebakken beignet, de zogenaamde Kiachl? Het lijkt misschien een opmerkelijke combinatie, maar als je het een keertje probeert, zal het je ongetwijfeld op andere gedachten brengen.

Uiteraard zijn er ook de typische vlooienmarkten. Zowel op zaterdag (bij de Hafen) als op zondag (in de Neu-Rum) kan je op zoek gaan naar de leukste snuisterijen en curiositeiten. Neem er zeker eens een kijkje als je liefhebber bent van een gezellige sfeer en bijzondere cadeautjes.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen