De boerenmarkten in Graz

In de mooie Oostenrijkse stad Graz kunt u tijdens uw verblijf twee boerenmarkten bezoeken. In de omgeving kunnen maar liefst 800 boerderijen worden gevonden, waardoor het zeker niet verrassend is dat u er in de prachtige stad meerdere kunt vinden. De marktkramen worden slechts een aantal uren voor opening gevuld met producten die net vers van het land komen. Voor echt lekkere, verse producten moet u dus in Graz zijn.

Bezoek de twee boerenmarkten in de stad

 ©  Graz Tourismus - Harry Schiffer
Klik om te vergroten

In Graz kunt u maar liefst twee boerenmarkten vinden, elk met hun eigen specialiteiten. De markt op het Kaiser-Jozef-Platz is van maandag tot en met zaterdag van 6 uur ’s ochtends tot 1 ’s middags geopend. Het is een traditionele en innovatieve markt, waar de lokale bevolking vooral op zaterdag zijn verse producten koopt. U vindt er voornamelijk specialiteiten uit Stiermarken, waaronder pompoenzaadolie en appels. U kunt er ook zonnebloemen, vers gebakken brood, speciale ham en lekkere kaas kopen.

 © Graz Tourismus - Harry Schiffer
Klik om te vergroten

De markt aan het Lendplatz is een rustieke en creatieve markt aan de oever van de rivier de Mur. Ook deze markt kunt u van maandag tot en met zaterdag van 6 uur in de ochtend tot 1 uur in de middag bezoeken. U kunt er onder meer groente, fruit, vruchtensap, vis, ham, gerookte worst en knapperige broden kopen. Ook voor vers gesneden bloemen bent u bij deze markt op het juiste adres.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen