Winkelen in Graz

Voor winkelliefhebbers zou de Oostenrijkse stad Graz een waar walhalla kunnen worden genoemd. Nadat alle prachtige bezienswaardigheden in de stad zijn verkend, kunt u zich in de winkelstraten nog moeiteloos urenlang vermaken. In Graz vindt u wat betreft winkels echt voor ieder wat wils. De vele winkels en boetiekjes in de stad bieden een gevarieerd aanbod. U vindt er net zo makkelijk een casual outfit voor een dagje winkelen, als een galaoutfit voor een avondje uit. Bent u gek op winkeltjes die tweedehands spulletjes verkopen? Ook dan bent u in Graz op de juiste plaats. En ook mooie sieraden en designkleding kunt u in Graz vinden. Genoeg redenen dus om de winkelstad Graz te gaan ontdekken!

 ©  Graz Tourismus - Harry Schiffer
Klik om te vergroten

De twee belangrijkste winkelstraten

Welke winkelstraten mag u tijdens uw bezoek aan Graz absoluut niet overslaan? Een vraag die we alleen maar kunnen beantwoorden met een andere vraag, namelijk ‘Heeft u even?’. De hoeveelheid winkelstraten in Graz is enorm. De twee belangrijkste winkelstraten zijn de Herrengasse en het Hauptplatz. Aan de eerste vindt u prachtige oude gebouwen gevuld met vele winkels die tal van leuke spulletjes verkopen, waaronder kleding, schoenen, cosmetica en woonaccessoires. De winkels aan het Hauptplatz zijn ook echt een aanrader. De mooie gebouwen op dit centrale plein huisvesten een verscheidenheid aan leuke winkels. In de omliggende kleine steegjes kunt u vele unieke zaakjes en gespecialiseerde boetiekjes vinden.

De straat van de kunst

Tussen het centrale plein en het station van de kabelspoorweg Schlossberg vindt u de Sackstrasse, die ook wel eens de straat van de kunst wordt genoemd. En die bijnaam heeft de straat natuurlijk niet voor niets gekregen. U vindt er galerijen, juweliers, musea, antiekwinkels en studio’s die moderne en antieke kunst en handgemaakte spullen aanbieden. Doordat er in de straat ook een groot warenhuis te vinden is, wordt het traditionele moeiteloos met het moderne winkelen gecombineerd. Alleen al om deze bijzondere ambiance zou u de Sackstrasse zeker niet over moeten slaan.

 © Graz Tourismus - Harry Schiffer
Klik om te vergroten

Cultureel winkelen

In de Sporgasse wordt de bijzondere architectuur van Graz het beste weerspiegeld. U vindt er vele gebouwen van culturele waarde, waaronder het barokke Luegg-Haus en de Stiegenkirche. Maar de Sporgasse is ook een drukke winkelstraat, die deels alleen voor voetgangers bereikbaar is. Naast winkels vindt u er ook vele ijssalons. De straat heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een ware ijsstraat, waar u de meest exotische ijsjes kunt proeven. Dus mocht de architectuur u niet overtuigen om de straat te bezoeken, laat de ijsjes dat dan doen. Wie wil er tijdens het winkelen niet genieten van een lekker ijsje?

Winkelen en genieten van een hapje en drankje

Het Franziskanerviertel behoort de populairste en drukbezochtste plekken in Graz. Het is een pittoreske plek met kasseien en prachtige gebouwen. U vindt er kleine, historische winkels, maar brengt er ook een bezoek aan de Fraziskanerkirche. Het is ook dé plek om even te gaan zitten en te genieten van heerlijke lunch of lekkere avondmaaltijd. Op de vele terrassen kunt u ook gewoon nog even plaatsnemen om een verfrissend drankje te nuttigen.

En er is nog zoveel meer

De hierboven besproken winkelstraten waren er slechts enkele van de vele die in Graz te vinden zijn. Zo kunt u ook nog urenlang winkelen aan de Schmiedgasse, de Murgasse en het Südtiroler Platz. Elk van de straten heeft weer net iets anders te bieden en is zeker het verkennen waard. Trek tijdens uw bezoek aan Graz dus zeker wat tijd uit om te winkelen.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen