Struin tijdens de kerstdagen over de gezellige kerstmarkten van Graz

Zoals het een echte Oostenrijkse stad betaamd worden er ook in Graz tijdens de kerstperiode gezellige kerstmarkten georganiseerd. Op verschillende locaties in de stad kunt u vanaf eind november genieten van leuke kraampjes, sfeervolle kerstverlichting en een unieke sfeer. Er is geen betere manier om in kerststemming te komen. En uniek in Oostenrijk; de 14 kerstmarkten in Graz bevinden zich allemaal op loopafstand van elkaar.

Een adventskalender op het stadhuis

Voor het stadhuis in Graz kunt u een klassieke Oostenrijkse kerstmarkt vinden. Er staan tal van kraampjes die traditionele artikelen verkopen. Het is vormgegeven als een knus dorpje met vele kleine straatjes. Natuurlijk kunt u er ook iets lekker warms te drinken halen, zoals een traditionele glühwein of een warme chocomel. Op het Engelsspiel-Pavillon worden shows en evenementen gehouden en de kinderen kunnen zich vermaken in de draaimolen. Op het stadhuis wordt een adventskalender geprojecteerd.

 © Graz Tourismus - Harry Schiffer
Klik om te vergroten

Steun het goede doel bij de Eisernes Tor

Bij de Eisernes Tor kunt u vooral kraampjes vinden waar u iets lekkers te eten of drinken kunt kopen. Bent u uitgehongerd of uitgedroogd, dan is dit de plek om naartoe te gaan. U geniet er van Glühwein, warme cider, warme punch en warme niet-alcoholische drankjes. Het geld dat de kraampjes bij de Eisernes Tor verdienen gaat naar een goed doel. Een prima reden om juist daar wat te gaan eten en drinken.

Kraampjes met handgemaakte spulletjes

Op twee plekken in Graz vindt u tal van kraampjes die handgemaakte artikelen verkopen. Deze traditionele, kunstzinnige kerstmarkten vindt u op het Färbenplatz en het Mehlplatz.

 © Graz Tourismus - Manfred Lach
Klik om te vergroten

Op het betoverende Fäberplatz verkopen liefhebbers van handwerk hun eigen handgemaakte producten. Deze prachtige artikelen zijn voornamelijk gemaakt van materialen zoals hout, glas, keramiek, textiel, metaal en natuursteen. Dit is dé plek om een mooi kerstcadeau voor uw familie of vrienden te kopen. Op het Fäberplatz geniet u ook van improvisatietheater, muziek en lezingen, allemaal volgens de gebruiken en tradities van de markt. En er zijn natuurlijk ook genoeg kraampjes om wat te eten en drinken te kopen.

De kerstmarkt op het Mehlplatz valt op door de bijzondere vormgeving van de kraampjes zelf. Door het ontwerp zijn deze al een attractie op zich. Overdag zijn ze open en onthullen ze de mooie spulletjes die er worden verkocht. ’s Nachts zijn ze dicht en schitteren ze als prachtige glimmende kristallen.

Leuke attracties voor de kinderen

 © Graz Tourismus - Max Wegscheidler
Klik om te vergroten

Op de kerstmarkt van Graz is ook aan de kinderen gedacht. Zoals eerder als vermeld staat er op de kerstmarkt voor het stadhuis een leuke draaimolen. Bij de kerstmarkt in Kleine Neutorgasse voor de kerk Franziskanerkirche is voor kinderen nog veel meer leuks te beleven. Ook hier een draaimolen, maar daarnaast ook nog een nostalgisch reuzenrad, een sprookjestrein, tal van leuke spelletjes en natuurlijk al het snoepgoed dat een kind zich voor de kerst maar kan wensen. Op het Kermeliterplatz is een ware winterwereld voor kinderen te vinden. De allerkleinste kunnen zich urenlang vermaken in de thematische speelruimte met tal van attracties. En de wat oudere kinderen kunnen er hun schaatsen aantrekken en zich tijden vermaken op de 600 vierkante meter grote ijsbaan.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen