Een bezoek aan Oostenrijk tijdens de herfstvakantie

Oostenrijk is een geliefde bestemming onder de vele wintersporters onder ons. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de mooie skigebieden, de bereisbaarheid en de hoge mate van sneeuwzekerheid. De wandelaars en bergliefhebbers onder ons hebben onderhand al ontdekt dat Oostenrijk ook in de zomermaanden een heerlijke vakantiebestemming is. Maar hoe zit het eigenlijk met de herfstvakantie? Kunt u dan misschien al skiën? Lenen de bergen zich dan nog voor mooie wandelingen? Of is het de beste periode voor een leuke stedentrip?

Skiën in de herfstvakantie

De meeste mensen denken niet eerder dan december aan een skivakantie en gaan er zeker niet vanuit dat de lange latten al vanaf oktober kunnen worden ondergebonden. De eerste sneeuw valt in Oostenrijk meestal in september en in de zogenaamde gletsjergebieden kunt u in de herfstvakantie dan ook prima gaan skiën. Gebieden als Hintertux, Solden, Kaprun, Dachstein en Stubaier Gletscher lenen zich hier uitstekend voor. De voordelen van een skivakantie in de herfst liegen er niet om. De prijzen zijn aanzienlijk lager dan in het hoogseizoen, de drukte op de pistes valt alles mee en temperaturen dik onder de nul blijven nog even uit. Natuurlijk zal de omgeving waar u verblijft nog niet heel winters aanvoelen en moet u de hoogte opzoeken om de sneeuwgrens te passeren, maar dit wil niet zeggen dat er niet genoeg te skiën valt. Over het algemeen is een groot aantal pistes in de gebieden in oktober al gewoon geopend.

 © Österreich Werbung/Markowitsch
Klik om te vergroten

Wandelen in de herfstvakantie

Dat er plekken zijn in Oostenrijk waar in de herfstvakantie al kan worden geskied, wil niet natuurlijk niet zeggen dat wandelen niet meer tot de mogelijkheden behoort. Onder de sneeuwgrens kan er nog prima worden gewandeld. Vooral in Karinthië is het in de herfst nog goed toeven. Dit gebied in het zuiden van Oostenrijk staat bekend om zijn lange nazomer en leent zich ook in de herfst nog uitstekend voor wandeltochten. De natuur is in de herfstmaanden misschien wel op zijn mooist. Iedereen die geniet van een herfstwandeling door de Nederlandse bossen, kan ik Oostenrijk helemaal zijn hart ophalen. Het rood, geel, bruin en groen van de natuur zorgt voor een prachtig kleurenpalet.

Een stedentrip in de herfstvakantie

Wat voor vele andere steden geldt, is zeker ook op de steden in Oostenrijk van toepassing. Midden in de zomer onder de bloedhete zon rondstruinen in een drukke stad is over het algemeen geen pretje. Daarom is de herfstvakantie een uitstekende periode voor een stedentrip. In tegenstelling tot de winter is het nog niet te koud, met drie graden onder nul door een stad slenteren is weer het andere uiterste. En over het algemeen is het ook een stuk rustiger dan in de drukke zomerperiode. Wenen en Graz zijn beide steden die een bezoek meer dan waard zijn. Wenen, de hoofdstad, biedt uiteraard een schat aan bezienswaardigheden die wachten om ontdekt te worden. Zo vindt u er de beroemde Stephansdom en het prachtige Schloss Schönbrunn, het zomerpaleis van de Oostenrijkse Keizers. Graz is de plek voor de liefhebber van cultuur, en was in 2003 niet voor niets de Europese Hoofdstad van Cultuur. Hier vindt u het bijzondere Kunsthaus en de beroemde klokkentoren van Graz.

Maak uw keuze

Het eerste woord dat na al het bovenstaande waarschijnlijk bij u opkomt is veelzijdig, want dat is Oostenrijk bij uitstek. En dat geldt ook zeker voor de herfstvakantie. Een periode waarin u kunt gaan skiën in de gletsjergebieden, kunt gaan wandelen en genieten van nazomerse temperaturen in Karinthië en een prachtige stedentrip naar onder meer Wenen of Graz kunt maken. Maak uw keuze en geniet van een heerlijke vakantie!

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen