Bus in Wenen

Wenen heeft goede busverbindingen. Zo zijn er verschillende lijndiensten naar het grootste station Wien Mitte. In het centrum van de stad rijden minibussen. De grotere bussen rijden van de binnenstad, de Ringstrasse en het Prater naar de buitenwijken. Kaartjes voor de bus kunt u kopen als u instapt, maar het is goedkoper om een strippenkaart te kopen bij een schnellbahn of metrostation of kiosk. Een gestempeld kaartje is zowel in bus, metro en tram geldig.

Ook ’s Nachts kan de bus van pas komen: 22 lijnen rijden tussen middernacht en 5 uur ’s morgens. Een kaartje koopt u aan boord van de bus. Een enkeltje kost ca. 1,50 euro en is één uur geldig voor één reis, ongeacht aantal stations of overstappen. De Wien-Karte is er voor 24 of 72 uur (resp. ca. 5 en 12 euro); hiermee maakt u onbeperkt gebruik van metro, tram en bus. The Vienna Card, met een geldigheidsduur van 72 uur (ca. 17 euro), biedt hetzelfde plus korting op de entreeprijs van musea en bezienswaardigheden. U koopt een kaartje bij de tabakswinkel, het stations loket of de automaat. Uw kaartje is pas geldig als u het hebt afgestempeld.

Het grootste en belangrijkste busstation is gelegen in het oosten van Wenen. Hier vindt u het busstation Wien Mitte. Er zijn voornamelijk busverbindingen met het oosten van Oostenrijk en bijna alle internationale buslijnen in heel Europa, waaronder Amsterdam.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen