Met de auto naar Wenen

Wenen is per auto vanuit Nederland goed te bereiken en ook in Wenen zelf is het rijden met een auto goed te doen. Net als in Nederland moeten automobilisten in het bezit zijn van een geldig kentekenbewijs, geldig rijbewijs en een geldig verzekeringsbewijs.

Weense automobilisten staan erom bekend een vrij agressieve rijsteil te hebben. Dit kan resulteren in een incidentele afsnij manouvre of een incidentele racepartij. Laat u echter niet opfokken en blijf rustig. U kent de stad echter niet en de echte Weense automobilist wel.

Tijdens het rijden is het alleen toegestaan hands-free te bellen. Het dragen van gordels is in Oostenrijk zowel op de voor- als achterbank verplicht. Het toegestane alcoholpromillage is 0,5 promille! Rijden onder invloed wordt zwaar bestraft met geldboetes en intrekking van rijbewijs. Kinderen onder de 12 jaar, kleiner dan 150 cm, mogen alleen in toegestane kinderzitjes vervoerd worden. Het dragen van een valhelm op tweewielige motorvoertuigen is in Oostenrijk verplicht. Tijdens het rijden dient u uw dimlicht aan te hebben. Het Autobahnvignet is tevens verplicht voor motorrijders.

Verkeersinformatie uit heel Oostenrijk en aangrenzende landen wordt ieder half uur op Ö3 (Österreich 3) uitgezonden. Ieder uur kunnen de verkeersmeldingen onder het telefoonnummer 0800-600601 (gratis) en het servicenummer 0900-600600 (niet gratis) opgevraagd worden. Tevens kunt u de actuele meldingen nazien op de internetpagina van de ÖAMTC. Hier kunt u ook de vooruitzichten vinden voor het weekendverkeer. Dit is vooral erg handig als u uw reis plant.

Verkeersinformatie: http://www.oeamtc.at/verkehrsprognose/

Let u wel op dat u in Oostenrijk en dus ook in Wenen in het bezit dient te zijn van een geldig snelwegvignet.

Voor het rijden op de snelwegen (A-wegen) en verschillende autowegen (S-wegen, B180, S1 & B302) heeft men een Autobahnvignet nodig. Vanaf de grensovergang Kiefersfelden tot aan de afslag Kustein-Süd is er geen vignettenplicht. Dit vignet kunt u in Nederland verkrijgen bij de ANWB en in Oostenrijk aan de grens en bij sigarenwinkels en tankstations. Ook bij een aantal benzinestations langs de Duitse Autobahn richting Oostenrijk zijn vignetten te koop.

Er zijn 3 verschillende vignetten te verkrijgen: Weekvignet (10 achtereenvolgende dagen) Motor: € 4,30 Auto: € 7,60

Maandenvignet (2 opeenvolgende maanden, flexibele ingangsdatum) Motor: € 10,90 Auto: € 21,80

Jaarvignet (dec. t/m jan., 14 maanden) Motor: € 29,00 Auto: € 72,60

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen