Met de trein naar Wenen

Wenen is zeer goed te bereiken via de trein. De Oostenrijkse staatsspoorwegen heet de bundesbahn en heeft een rood wit embleem. Deze maatschappij bezit ongeveer 4000 kilometer aan spoorweg en deze spoorweg staat ook in verbinding met vele Europese bestemmingen. Naast de bundesbahn is er in Wenen ook nog de schnellbahn trein. Deze maatschappij heeft een blauw wit logo. De schnellbahn is eigenlijk een pendeldienst. Er zijn haltes in het hele centrum van Wenen. De Schnellbahn wordt ook wel S bahn genoemd en is eigenlijk een sneltrein of tram.

Wenen heeft een aantal belangrijke spoorwegverbindingen in en nabij de stad. Voor de meest eurocity treinen in Wenen is een toeslag verschuldigd indien de kaartje minder dan 48 uur van te voren zijn gekocht. In het algemeen komen de meeste treinen uit het westen, en sommige uit het oosten, aan op het Westbahnhof. De meeste treinen uit het zuiden en oosten komen aan op hetSudbahnhof en treinen uit het noorden op het Franz-Josefs-Bahnhof.

De belangrijkste treinstations zijn:

  • Franz-Josefs-Bahnhof, gelegen in het noorden van wenen in de wijk Schottenring en Alsergrund. Hier komen voornamelijk treinen aan uit Praag en treinen van en naar het noorden van Oostenrijk.

  • Westbahnhof: Hier komen voornamelijk de treinen uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Zwitserland en Hongarije aan. Ook Alle treinen van en naar het oosten van Oostenrijk komen hier aan. Het station is gelegen in het zuid westen van Wenen, in de wijk Opera en Naschmarkt.

  • Sudbahnhof: Op dit station komen voornamelijk treinen aan uit Italië, Slovenië, Kroatië, Slowakije. Binnen Oostenrijk gaan hiervandaan treinen van en naar het zuiden en oosten van Oostenrijk. Het station is gelegen in het zuid oosten van Wenen, in de wijk Belvedère.

Meer informatie: http://www.oebb.at/

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen