Stadsparken en tuinen in Graz

De mooie Oostenrijkse stad Graz is gezegd met veel groen. Tijdens een dagje winkelen of het bezoeken van bezienswaardigheden kunt u er altijd even ontspannen in één van de vele stadsparken en tuinen. Uw kinderen kunnen er even heerlijk rondrennen en u kunt er tussen de middag gezellig samen genieten van een picknick.

Prachtige parken te midden van mooie bezienswaardigheden

Het mooie aan Graz is dat de meeste stadsparken en tuinen zich rondom of te midden van de prachtige bezienswaardigheden bevinden. Zo is het Stadtpark een groen eiland te midden van het UNESCO Werelderfgoed in het oude centrum van Graz. In dit park kunt u ontspannen op de vele bankjes onder de kastanjebomen en een grote speelplaats voor kinderen vinden. Het park Schlossberg bevindt zich op de gelijknamige heuvel in het centrum van de stad. U kunt er de bijzondere Klokkentoren van Graz bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

 © Graz Tourismus - Harry Schiffer
Klik om te vergroten

Botanische tuinen en kunsttuinen

Er zijn ook tuinen in Graz die om andere redenen een bezoek waard zijn. Zo is de KunstGarten een initiatief waarbij tuinen als kunst worden gezien. U geniet er van exposities, optredens, lezingen en concerten, waardoor de tuin als openluchtmuseum en culturele ruimte kan worden beschouwd. Ten slotte kunt u in Graz ook een mooie botanische tuin bezoeken. U vindt er bijzondere exotische planten en een verscheidenheid aan bekende en minder bekende plantensoorten.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen