SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Piste informatie
Makkelijk: 122 km
Gemiddeld: 129 km
Moeilijk: 33 km

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een skigebied midden in de Kitzbüheler Alpen. Het is één van de grootste en meest populaire skigebieden in Oostenrijk. Heel verrassend is dit gegeven absoluut niet. Hier wacht u ruim 284 kilometer aan skipistes en nog eens 157 kilometer aan langlaufloipes. Voor alle type wintersporters zijn hier dus volop mogelijkheden. Het skigebied is gelegen op een hoogte van tussen de 620 en 1829 meter hoogte. De aanwezigheid van talloze sneeuwkanonnen zorgt ervoor dat het skigebied vrijwel sneeuwzeker is. Ook voor de nodige gezelligheid bent u hier op de goede plaats.

Ten eerste is dit wintersportgebied toch vooral een skiparadijs. Met ruim 284 kilometer aan pistes, zal men zich hier nooit vervelen. Het grootste deel is gemakkelijke tot gemiddeld qua moeilijkheidsgraad. Ook zijn er speciale kinderpistes, wat het een ideale bestemming maakt voor families met kinderen. Toch zijn er ook voldoende zwarte pistes aanwezig. Ook zijn er een aantal uitgestippelde skitochten te maken. Deze leiden u over fraaie pistes, door de natuur en met prachtige uitzichtpunten.

Ten tweede zijn er ook allerlei andere wintersporten te beoefenen in Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental. Langlaufers hebben de beschikking over ruimt 157 kilometer aan loipes. Echter, ook snowboarders lijken hier in de hemel te zijn beland. Zo bevinden zich hier een aantal funparks met halfpipe en boardercross. Hier kunnen zowel beginners als toppers hun kunsten vertonen. Rodelaars kunnen gebruik maken van een vier kilometer lange rodelbaan.

Ten slotte wilt u natuurlijk wat gezelligheid na een sportieve dag. Op en rond de pistes treft u vele gezellige skihutten en restaurants voor een hapje en een drankje. In de après-skibars kan de dag worden afgesloten met wederom een drankje.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Er is (nog) geen actuele sneeuw informatie bekend.

Actuele weer

Specificaties skigebied SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Afstand tot Utrecht: 881 km
Hoogte skigebied: 620 m - 1.829 m
Hoogteverschil: 1209 m
Totale lengte pistes: 284 km
Blauwe pistes: 122 km
Rode pistes: 129 km
Zwarte pistes: 33 km
Langlaufloipes: 157 km
Skischool:

Google map

Google map of SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen