Geldzaken en pinnen in Oostenrijk

In Oostenrijk heeft men net als in Nederland de Euro als munteenheid. Geld opnemen kunt u gewoon bij de geldautomaten met behulp van uw pinpas. De openingstijden verschillen vaak per filiaal, maar veelal zijn de openingstijden op werkdagen van 09.00-16.00 uur. De grotere filialen houden zich meestal aan de openingstijden van de andere winkels, en zijn soms ook open op zaterdagen. Lunchtijden vallen vaak tussen 13.00-14.30 uur. Het is bij de meeste filialen mogelijk om geld op te nemen, te storten en een afschrift uit te printen bij een geldautomaat, 24 uur per dag.

Travellercheques en Creditcards

Kleinere postkantoren worden tegenwoordig veel gesloten en vervangen door agentschappen in supermarkten en andere winkels. Travellercheques kunt u verzilveren bij banken, wissel- en postkantoren. Slechts in de betere zaken in de grote steden kunt u er direct mee betalen. Creditcards worden, anders dan in een groot deel van Europa en de Verenigde Staten, in Oostenrijk niet veel gebruikt. Controleer dus voor u in een restaurant een maaltijd bestelt of een aankoop doet of uw kaart geaccepteerd wordt.

Pinnen in Oostenrijk

Wanneer u geld op wilt nemen, of in een winkel iets wilt betalen, dan heeft u een EC (pinpas waarmee je in het buitenland kunt pinnen) kaart of een Creditcard nodig. Omdat de transactiekosten van de verschillende banken variëren is het aan te raden U van tevoren goed te laten informeren.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen