Taxi's in Oostenrijk

Het taxi beleid in Oostenrijk is goed te vergelijken met de situatie in Nederland. In alle grote steden, en veelal ook de kleinere steden in Oostenrijk, en dus ook in Wenen, hebben taxi’s net als in Nederland een geijkte taximeter. Let er bij het instappen ook altijd op dat ze de meter aanzetten. Indien u bekend bent met het gebied en enigszins weet welke prijzen normaliter voor een ritprijs worden betaalt dan kunt u proberen om af te dingen of om over de prijs te onderhandelen. Heeft u geen idee wat zo een rit normaliter kost, dan kunt u dit beter niet doen.

10% fooi

Voor bagage wordt in Oostenrijk veelal een toeslag berekend. In andere plaatsen zijn er tarieven voor bepaalde trajecten. Voor ritten buiten de stad spreekt men een tarief af. Bij ritten van Wenen naar de luchthaven Schwechat berekent men voor de terugreis van de taxi een extra bedrag van Euro 10,-. Als fooi verwachten de taxichauffeurs ongeveer 10 procent van de ritprijs. Geef dit echter alleen wanneer u de rit ook daadwerkelijk als plezierig heeft ervaren.

Vrije taxi aanhouden

Er zijn verschillende mogelijkheden om een taxi te krijgen. U kunt een taxi nemen bij een taxistandplaats. U kunt uiteraard ook altijd een taxi bellen, de receptie van het hotel waar u in verblijft doet dit graag voor U. Het makkelijkst is om een taxi op straat aan te houden. Een vrije taxi herkent u aan het verlichte bordje op het dak.

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen