Mobiel bellen in Oostenrijk

Oostenrijk is een steeds populairdere vakantiebestemming voor zowel de zomer- als de wintervakantie. Door het hele jaar heen biedt Oostenrijk juist dat stukje rust voor de vele Nederlanders die elk jaar dit land weer bezoeken. Het is dan ook niet vreemd dat er ook steeds meer mobiel gebeld wordt in Oostenrijk en ondanks de goede voornemens vanuit Brussel om roamingkosten te laten verdwijnen zullen wij hier nog even op moeten wachten. Tussen de verschillende providers zijn er dan ook enorme verschillen als het gaat om beltarieven en wij geven graag enkele handige tips om de kosten in de hand te houden, maar ook om goedkoop te kunnen bellen in Oostenrijk. Het eerste wat je even goed moet nakijken is of jij werkelijk met jouw abonnement of prepaidkaart in Oostenrijk kunt bellen. Deze informatie is veelal makkelijk terug te vinden op de website van de provider. In veel gevallen zal er geen enkel probleem zijn met een abonnement, maar bij prepaid kan het zomaar zijn dat je in het buitenland niet kunt bellen zonder dat je hiervoor eerst eenmalig contact heb moeten leggen met de helpdesk of via de website van de provider.

Globale tarieven

In tegenstelling tot andere landen, wel buiten Europa, zijn de kosten voor het bellen in Oostenrijk behoorlijk gezakt en inmiddels betaalbaar geworden. Dit komt mede door de grote inzet vanuit Brussel om deze kosten te reguleren. Bellen in Oostenrijk kost momenteel nog wel € 0,23 per minuut, maar in vergelijking met enkele jaren geleden is dit al fors gezakt. Je betaalt echter geen starttarief meer. Als je gebeld wordt in Oostenrijk moet je rekenen op ongeveer € 0,06 per minuut en een SMS versturen kost een cent meer. Wie graag ook gebruik wil maken van mobiel internet moet rekenen op € 0,24 per MB. Nu lijken deze tarieven enigszins mee te vallen, maar vergeet niet dat vier minuten bellen dus al bijna een euro kost en voor 4 MB internet ben je hetzelfde kwijt. Wanneer je dit in perspectief plaatst kunnen de kosten dus plotseling hoog oplopen.

Voordeelbundels

Steeds meer providers bieden de mogelijkheid aan om tegen een geringe maandelijkse vergoeding een goedkope belbundel voor in het buitenland aan. Ook Oostenrijk behoort tot deze landen en je kunt hiermee aardig besparen op de belkosten. In sommige gevallen zijn de belkosten zijn nagenoeg gelijk aan dat van wat wij in Nederland gewend zijn. Er zijn ook bundels beschikbaar om mobiel te kunnen internetten in het buitenland. Dit zijn vaak dagbundels of bepaalde weekbundels waarbij je een bepaalde hoeveelheid data mee op reis krijgt. Dit is in veel gevallen een stuk voordeliger dan wanneer je de voordeelbundel niet activeert. Kijk hier dus ook eens goed naar alvorens je in Oostenrijk gaat lopen bellen. Er is immers niets zo vervelend als een flinke afrekening van de provider na de vakantie.

Bewust bellen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je even het thuisfront wenst te bellen dat je heelhuids bent aangekomen in Oostenrijk. Hier is uiteraard niets mis mee en zelfs ook wel logisch. Probeer het tussendoor bellen te beperken en stuur wellicht even een SMS om iets te laten weten. Zo bespaar je de kosten. Ook via een WiFi-verbinding kun je natuurlijk makkelijk contact onderhouden, want tegenwoordig heeft iedere camping wel een dergelijke gelegenheid en kun je via WhatsApp altijd in contact blijven en zelfs bellen. Maar niets blijft zo rustgevend als het gevoel dat je ook daadwerkelijk overal bereikbaar bent en vooral deze bereikbaarheid is belangrijk. Genieten van jouw eigen vakantie in Oostenrijk is ook erg belangrijk en probeer dus enkel die broodnodige communicatie te versturen.

Kijk voor meer informatie over bellen in het buitenland op de website Simonlyabonnement.nl

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen