De Adelaarsweg – door heel Tirol in 33 etappes

Hij bestaat al meer dan 10 jaar. Op naar de 20 jaar. De Adelaarsweg. 413 kilometer en ontzettend veel hoogtemeters (+/- 23.000 bergopwaarts en +/- 20.000 bergafwaarts) worden overbrugd in 33 etappes door heel Tirol. De Adelaarsweg is een unieke wandelroute door Noord- en Oost- Tirol. De etappes zijn allemaal in een dag te lopen, maar het vergt veel uithoudings- en doorzettingsvermogen van de wandelaars. Waarom de route Adelaarsweg heet? Als je de route van bovenaf op een kaart zou tekenen en goed kijkt, zie je het silhouet van een adelaar met wijd opengesperde vleugels! Je loopt zo hoog als adelaars vliegen, je ruikt dezelfde frisse berglucht. Heerlijk!

Historie in de bergen van Noord- en Oost-Tirol

In Noord-Tirol zijn er 24 dagetappes en in Oost-Tirol loopt men een kortere route van 9 dagen door het Großglockner- en Venedigergebergte. In het Noorden start de tocht in St. Johann en eindigt na 24 dagen in Christoph am Arlberg. In Oost-Tirol begin je in Ströden en eindig je in Lucknerhaus. Tijdens het wandelen vind je tips van dé Alpenpioniers van Tirol en jij kunt in hun voetsporen treden, door de route die zij aflegden te herbeleven. De geschiedenis en historische verhalen van de Alpinisten worden hier vertelt en doorgegeven. De weg loopt van het Oosten naar het Westen van Tirol. Elke dag begint de etappe bij een (andere) berghut, zodat je lekker ontspannen kunt beginnen aan de wandeltocht van de dag. Na een kopje koffie en een ontbijt kan de dag starten. Eenmaal aan het wandelen kun je genieten van de mooiste uitzichten en vergezichten vanaf de wandelpaden. Spannende en prachtige doorgangen zijn niet vergeten. Oneindig veel bergtoppen komen je tegemoet tijdens deze tocht en het aantal stappen zullen al helemaal ontelbaar zijn.

 © Tirol Werbung
Klik om te vergroten

Bewezen voltooiing!

Het “Adler-starterspakket” is ter ere van het 10-jarig bestaan van de Adelaarsweg uitgegeven en gepresenteerd. Om aan te tonen dat je alle etappes van de route hebt voltooid, krijg je een stempelkaart mee. De bedoeling is, uiteraard, om alle stempels van – en langs – de route te verzamelen. Als je klaar bent met de Adelaarsweg, kun je je – volle – kaart opsturen en je krijgt dan een speciale Adelaarspin (goud, zilver of brons). Daarnaast bevat het pakket ook nog een bandana (tegen de zon!), een handige EHBO-set en een talisman.

Trainen en voorbereiding

Een klein beetje trainen van te voren met een rugzak op je rug is geen overbodige luxe. Door de – soms – ijle berglucht kan het zwaarder zijn om te wandelen dan gewoon in Nederland. Genoeg drinken (water) en een energiereep of een banaan zijn ook echte aanraders.

Wandelen zonder bagage

Verschillende maatschappijen en bedrijven uit Tirol bieden wandelaars van de Adelaarsweg aan om hun bagage te vervoeren, zodat het voor hen makkelijker en minder zwaar is om te lopen. Je (grote) bagage wordt dan naar de overnachtingsplek gebracht en je hoeft dus alleen maar een licht rugzakje mee te nemen met wat water en iets te eten.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen