Highlights voor het hele gezin

Het is een van de mooiste wegen in het gebied – de oude Achenseestraße, die over een lengte van tien kilometer van Maurach naar Achenkirch aan de oostelijke oever van het Tiroolse meer loopt. Gezinnen hebben al lang ontdekt hoe geweldig dit autovrije traject is. Omdat er nauwelijks hoogteverschillen te overwinnen zijn, is het een ideaal parcours voor beginnende fietsertjes en inline-skaters, en natuurlijk voor wandelaars, joggers en waterratten. Kinderen noemen de route langs de oever van het meer liefkozend de 'Wuselweg'. De kleintjes komen Wusel Wassergeist, de mascotte van de Achensee, hier overal tegen.

En intussen lokt het grootste meer van Tirol zelf, natuurlijk ook nog. De vijf dorpen Achenkirch, Maurach, Pertisau, Steinberg en Wiesing, die zich verenigd hebben onder het merk 'Achensee, Tirols Sport & Vitalpark', combineren de landschappelijke voorzieningen voor een meergeneratie-bestemming met liefdevol samengestelde aanbiedingen en een geschikte infrastructuur en optimale omstandigheden voor kleine kinderen.

Strandbad Maurach, met zijn geleidelijk aflopende oever, is perfect voor gezinnen. Aan de zuidkant van het meer wordt het water in de zomer wel 22 graden warm. Aan de noordkant, waar koude bergbeken het meer in stromen, is een kunstmatige landtong aangelegd, die ervoor zorgt dat de temperatuur in het beschermde zwemgebied aangenaam blijft.

Of maak een boottocht over de 'Tiroolse zee', dat door het overal aanwezige kalkgesteente een prachtige blauwe kleur heeft. Een aanrader is een tussenstop op de Gaisalm, die alleen te voet of via het water te bereiken is. De Achensee stoomtandradbaan is daarentegen een absoluut nostalgische ervaring. Het is de oudste van zijn soort in Europa en hij is al 126 jaar in bedrijf.

 © Österreich Werbung/Ascher
Klik om te vergroten

In natuurpark Karwendel bestaat er een grote kans om gemzen, steenbokken en marmotten te ontdekken. Het park is het grootste aaneengesloten beschermde natuurgebied van de noordelijke Kalkalpen. Het begint aan de westelijke oever van de Achensee en strekt zich uit tot aan Beieren. Tip: met de auto van Pertisau naar de Falzturnalm, dan te voet verder door de licht stijgende dalen van het Karwendel naar de Gramai alm, die in ongeveer anderhalf uur te bereiken is. Boven aangekomen zijn de volwassenen onder de indruk van de steile rotswand van de Sonnjoch, die met zijn 2.457 meter de hoogste berg van de omgeving is, terwijl de kinderen de tijd vergeten in de enorme speeltuin met het wildwateravonturenpark en de kinderboerderij.

Kinderen van 4 t/m 11 jaar kunnen zich van 27 juni tot 2 september heerlijk uitleven tijdens het kinderprogramma, waarbij ze als ridder op pad gaan, klimmen met profs of als cowboys te paard door het open veld galopperen. In dezelfde periode is er een speciaal op jongeren gericht programma, dat echte uitdagingen biedt aan de jeugd van 12 t/m 16 jaar. Tieners kunnen in het Tiroolse trendsport-eldorado hun grenzen verkennen en in de gegarandeerd oudervrije zone coole outdoor-ervaringen opdoen.

Meer informatie: www.achensee.com

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen