Op de filmset: Villa Trapp – Salzburg

De prachtige musical “The Sound of Music” speelt zich af in Oostenrijk. En dan vooral in Salzburg. De stad van de gelijknamige deelstaat Salzburg. In de musical wil de familie Von Trapp Oostenrijk ontvluchten. Ze wonen in een prachtige villa in de stad. Die villa is tegenwoordig een hotel. Hoe gaaf is het om op een – vroegere – filmset te kunnen slapen. En het leuke is: dit is de échte villa van de familie!

De Von Trapps

De familie Von Trapp bestond uit (weduwnaar) marinekapitein Von Trapp en zeven kinderen. De vader voedt zijn kinderen op met een – zeer strenge – militaire discipline. De gouvernante van de familie probeert daar verandering in te brengen en leert de kinderen zingen en daarnaast probeert ze de kinderen ook bij te brengen om plezier te maken in het leven. Ze noemden zichzelf de Trapp Familie Singers. Later, na de oorlog, reisden de Trapp Family Singers de hele wereld over met hun vrolijke zang.

De villa

De villa werd gebouwd in 1863 door de bekende Oostenrijkse architect Valentin Ceconi. De wereldberoemde familie woonde van 1923 tot 1938 in Villa Von Trapp. De villa werd daarmee echt een toeristenattractie. Iedereen wilde de villa van binnen en buiten bekijken. Helaas voor de belangstellenden werd de Villa van 1947 tot 2008 gesloten. De Missionarissen van het Kostbare Bloed vestigden zich in de villa.

Sinds 2008/2009 is de villa na een complete renovatie weer heropend voor publiek.

Het hotel

Heden ten dage is de imposante villa een hotel. De kamers zijn in 2008 allemaal gerenoveerd, maar er is niets veranderd aan de grootte of indeling van de kamers. Als je een kamer boekt in het hotel, verblijf je dus in een ‘originele’ kamer van een van de Von Trapps. Ook zijn de kamers zo ingericht dat je de geschiedenis nog kunt voelen in ieder detail van de kamer. Je weet dus ook welk familielid in de kamer heeft geslapen! Aan kamerkeuze ook geen gebrek in dit hotel. Je kunt namelijk kiezen tussen een één- of tweepersoonskamer, een junior suite of een suite. De prijzen van de kamers zijn te verkrijgen op aanvraag bij de villa. Naast de kamers heeft de villa een zeer mooie, prachtige tuin. Hier kun je met mooi weer lekker rondstruinen en wandelingen maken. En ben je moe van het wandelen? Strijk dan neer op een van de bankjes en geniet de natuur om je heen.

Rondleidingen

Als je in Salzburg bent en je hebt al een ander hotel geboekt, maar je zou toch graag de Villa van binnen willen bekijken, dat kan! Dagelijks om 12.00 uur start er een rondleiding over de geschiedenis van de familie, the Sound of Music en de vertrekken in het huis. Hierbij krijg je eerst een filmpje te zien over de familie en daarna ga je de villa in. De kosten zijn €15,- voor volwassenen en kinderen tot 14 jaar betalen €7,-. Let op: voor de rondleidingen moet je je van te voren aanmelden!

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen